Scoția, independență. Londra este disperată. Ofertă extremă pentru Scoția, după ultimele sondaje

Ultimele sondaje din Marea Britanie determină un ușor trend ascendent pentru susținătorii secesiunii, în timp ce liderii politici britanici declară disponibilitatea Londrei de a oferi puteri sporite Scoției.

Liderii a trei partide unioniste au promis că Scoția va avea mai multe puteri dacă la referendumul din 18 septembrie va alege să nu se rupă de restul regatului după aproape 300 de ani.

Fostul premier laburist Gordon Brown, de origine scoțiană, a prezentat calendarul pentru acordarea unei mai mari autonomii Scoției. Procesul ar urma să fie monitorizat de un expert independent, al cărui nume va fi anunțat pe 19 septembrie, imediat după deznodământul plebiscitului din Scoția.

Brown a declarat că Parlamentul scoțian ar trebui să fie întărit prin acordarea mai multor puteri în domeniul social, financiar și al politicii economice. "Aceste măsuri de apropie cât se poate de mult de federalism", a spus Brown.

"Scoția este deja o națiune. Suntem mândri de istoria și cultura noastră. Vrem să rupem toate legăturile constituționale cu prietenii, vecinii și rudele noastre din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord?"

Premierul David Cameron este în pericol să-și piardă funcția dacă scoțienii vor vota în favoarea independenței. Însă conservatorul a fost absent din dezbaterea privind independența, conștient că ideologia sa politică nu-l face o persoană potrivită să-i convingă pe scoțieni, de regulă mai apropiați de centru-stânga. 

În ceea ce-l privește pe Cameron, lucrurile au luat o altă turnură săptămâna asta, când premierul a anunțat că miercuri efectuează o deplasare în Scoția pentru a-i convinge pe scoțieni că Regatul nu trebuie să se rupă. Conservatorul va fi însoțit de liderul laburiștilor, Ed Miliband, și de șeful liberalilor, Nick Clegg.

Scoția, independență. Krugman, mesaj pentru scoțieni: Să vă temeți foarte tare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel