Sclavi la stână. DIICOT, arestări

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT şi, ulterior, arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi că au recrutat, prin răpire sau inducere în eroare, trei persoane, pe care unul dintre ei le-a exploatat forţat la stâna pe care o deţine. 

La data 5 octombrie, procurorii DIICOT Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Benone Grezciuc, Marian Grezciuc şi Ioan Negrea pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane. 

DIICOT arată că în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai - iunie Benone Grezciuc, Marian Grezciuc împreună cu un alt suspect au recrutat, prin răpire sau inducere în eroare, trei victime pe care ulterior le-au transportat şi transferat către Ion Negrea, în scopul exploatării. Ioan Negrea ar fi primit cele trei victime, pe care le-ar fi adăpostit şi le-ar fi exploatat, prin aservire şi supunerea la executarea, în mod forţat, de munci specifice la stâna pe care o deţine. 

Procurorii arată că Ion Negrea ar fi proprietarul unei stâni de oi situate în comuna Stânceni, judeţul Mureş. Criza forţei de muncă în domeniul zootehnic l-a determinat pe acesta să apeleze la Benone Grezciuc, domiciliat în comuna Gura Văii, judeţul Bacău, în scopul de a-i "procura" persoane pe care să le folosească la prestarea, în mod forţat şi gratuit, de munci specifice la stâna pe care o deţine.

Concret, de la DIICOT 

"În dimineaţa zilei de 10 iunie, în jurul orei 8,00, persoana vătămată minoră în vârstă de 12 ani se afla cu turma de oi în zona pădurii din apropierea stânii, situată pe raza comunei Gura Văii,  judeţul Bacău. Lângă pădure, pe islazul statului, s-a deplasat inculpatul Grezciuc Marian cu un autoturism, însoţit de către unchiul său, inculpatul Grezciuc Benone. Inculpatul Grezciuc Benone i-a solicitat minorului să plece de la stâna unchiului său şi să vină la stâna sa, urmând să îl plătească pentru munca pe care o va presta. Întrucât victima a refuzat, inculpatul Grezciuc Benone l-a prins pe minor de haine şi, prin folosirea forţei, l-a urcat în autoturism. Totodată, inculpatul Grezciuc Benone l-a deposedat pe minor de telefonul mobil, din care a scos cartela telefonică. Ulterior, inculpaţii Grezciuc Benone şi Grezciuc Marian l-au transportat pe minor până în comuna Stânceni, judeţul Mureş, unde l-au predat coinculpatului Negrea Ioan, proprietar de stână. Aici, minorul a desfăşurat activităţi specifice până la data de 15 iunie, când a fost identificat şi preluat de către organele de poliţie", se menţionează în comunicat. 

Anchetatorii precizează că, deşi minorul şi-ar fi manifestat dorinţa de a se întoarce acasă, Ioan Negrea nu ar fi întreprins niciun demers în acest sens, profitând de faptul că victima nu putea pleca singură de la stână, datorită vârstei fragede şi datorită faptului că se afla într-o zonă izolată de munte. Înainte ca minorul să fie predat organelor de poliţie, Marian Grezciuc i-ar fi restituit minorului telefonul mobil, solicitându-i să nu declare adevărul cu privire la împrejurările în care fusese adus la stâna inculpatului Negrea Ioan, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel