Schizofrenia nu l-a salvat. Detenție pe VIAȚĂ pentru un tânăr de 28 de ani, după atacuri cu cuțitul

Schizofrenia nu l-a salvat. Detenție pe VIAȚĂ pentru un tânăr de 28 de ani, după atacuri cu cuțitul / Foto: Pixabay
Schizofrenia nu l-a salvat. Detenție pe VIAȚĂ pentru un tânăr de 28 de ani, după atacuri cu cuțitul / Foto: Pixabay

Un schizofrenic  a fost condamnat la detenție pe viață după atacuri cu cuțitul soldate cu un mort și 7 răniți.

 

Justiţia britanică a condamnat luni la detenţie pe viaţă, cu o durată minimă de 21 de ani, un bărbat de 28 de ani care suferă de schizofrenie paranoidă şi care a înjunghiat mortal un tânăr şi a rănit alţi şapte în 2020 la Birmingham, relatează AFP.

Pedeapsa pronunţată împotriva lui Zephaniah McLeod va fi ispăşită cel puţin la început într-un spital de înaltă securitate, urmând să fie transferat în închisoare dacă starea lui o permite.

Acuzatul a recunoscut că se face vinovat de omucidere după ce l-a ucis pe 6 septembrie 2020 pe Jacob Billington, un tânăr de 23 de ani, în cel de al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit, în centrul Angliei, relatează Agerpres. El a recunoscut, de asemenea, patru capete de acuzare de tentativă de crimă şi trei de rănire voluntară.

"Nu încape nicio îndoială că sunteţi un om foarte periculos şi reprezentaţi un risc important pentru public", a declarat judecătorul Edward Pepperall.

Bărbatul a spus că auzea voci



Arestat a doua zi după seria de agresiuni, acuzatul a explicat că auzea voci şi a părut indiferent la carnagiul pe care îl comisese, a subliniat acuzarea în timpul audierii de la Birmingham. El a prezentat pentru prima dată simptome de schizofrenie paranoidă în 2012 şi are mai multe condamnări la activul său pentru diverse delicte, între care un furt sau o agresiune asupra unui bebeluş de şase luni.

El a fost eliberat din închisoare fără monitorizare în aprilie 2020, în plină perioadă de lockdown instaurată în Anglia împotriva coronavirusului. Bărbatul a refuzat să participe la o evaluare psihiatrică cu puţin timp înainte de izbucnirea sa de violenţă. Aceasta a survenit la puţin timp după atacurile jihadiste cu cuţitul de la Londra şi la Reading, provocând temeri că este vorba despre un nou eveniment de acest ordin.

Acuzatul i-a explicat unui psihiatru după reţinerea sa că el consuma cocaină, canabis şi alcool din luna precedentă. De asemenea, el a afirmat că nu-şi aminteşte deloc atacurile. Potrivit unui psihiatru care l-a examinat şi a ajuns la concluzia că este "foarte periculos", bărbatul era "grav psihotic" când a comis aceste agresiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel