Schimbul de terenuri cu MApN. Cum a fost Becali PĂCĂLIT de stat

becali_guler
becali_guler

"Schimbul de terenuri cu MApN" și "Valiza"- dosarele care i-au adus, coroborat, trei ani și jumătate de închisoare omului de afaceri Gigi Becali. Au trecut 15 ani de când a avut loc schimbul de terenuri cu MApN sau... de când Gigi Becali a fost păcălit de stat. Așa reiese din declarațiile unui alt condamnat în dosarul schimbului de terenuri, fostul ministru Victor Babiuc. 


Prejudiciu nemeritat

Terenul primit de Gigi Becali nu aparținea statului român, după cum a dezvăluit Victor Babiuc, la România TV. Acea proprietate ar fi fost rechiziţionată în 1947 printr-o lege din 1940. Pentru acel schimb Becali a plătit de trei ori: când a dat un teren la schimb, când proprietarii și-au cerut drepturile după ce perioada în care statul se putea folosi de el a expirat și când a plătit statului un prejudiciu, care, în realitate, nu l-a meritat.  

"Eu, dacă eram în locul lui Gigi Becali, chemam în garanţie MApN când s-a trezit cu persoanele fizice care au cerut terenul. Şi ca să nu le dea terenul, el a plătit. Dar avocaţii lui nu i-au spus treaba asta şi nu s-a făcut nimic", a precizat Victor Babiuc.

Becali, gest impresionant

Despre prejudiciul cerut de stat, Babiuc a dezvăluit un gest impresionat de-ale lui Becali: "Am primit somaţii toţi trei. Atunci Becali a făcut un gest care mie mi-a făcut plăcere, dar să vedem dacă nu vin şi urmările. Atunci Gigi Becali a plătit pentru toţi trei şi nu este exclus când iese să spună că îşi vrea banii înapoi". 

Cum s-a ajuns la schimbul de terenuri, cu avizul CSAT

"La ideea de schimb s-a ajuns când a venit Becali să ni-l ofere, în august 1998. În programul de pregătire a teritoriului pentru apărare pe anii 97-98 s-a prevăzut construirea unui punct de comandă pentru trupele de uscat la Ştefăneşti. Nu ştiu de unde aflase Becali, dar el avea informaţia. Înainte de schimbul cu care am fost eu de acord a mai fost un schimb, în timpul ministrului Tinca. Schimb făcut când Tinca era în campanie electorală şi pe care l-a semnat generalul Cioflină. De acolo cred că ştia Becali că armata are nevoie de teren", a povestit Babiuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel