EXCLUSIV  Schimbările climatice, efecte PUTERNICE asupra vieţii oamenilor. Mateescu (ANM): Asta se poate întâmpla

Elena Mateescu
Elena Mateescu

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit, la DC News, despre efectele pe care le au schimbările climatice asupra oamenilor.

"Da, clima ne influenţează. Citeam în literatura de specialitate că există posibilitatea migrării populaţiei către zone considerate mai sigure în viitor în condiţiile în care scenariile climatice vor genera mai multe fenomene meteorologice extreme dacă vorbim din ce în ce mai mult de această tendinţă de încălzire şi menţinere a temperaturilor din ce în ce mai ridicate.

Şi este posibil – de altfel toate rapoartele comitetului interguvernamental pentru schimbări climatice menţionează acest tip de evoluţii, atât sub aspectul agenţilor fitosanitari, în ceea ce priveşte evoluţia bolilor generate de anumite insecte sau migraţia populaţia către zone considerate poate în viitor mai sigure. Însă nu trebuie să excludem că poate nu exista pe glob o zonă atât de sigură încât pe viitor să mergem toţi către acea zonă şi să fim protejaţi că acolo fenomenele meteorologice extreme vor fi mai puţine. Pentru că iată, de la an la an, indiferent unde ne aflăm pe această planetă, peste tot se întâmplă ceva", a declarat la DC News, Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel