Schimbări majore în transportul public. Amendă uriașă dacă ești prins fără bilet

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a pus în dezbatere publică un proiect de lege privind serviciul de transport public de călători.

Noul proiect de lege, aflat în dezbatere publică, "Legea serviciului de transport public de călători", stabilește amendă cuprinsă între 100 de lei și 500 de lei pentru călători care nu au bilet, care refuză să prezinte controlorilor titlul de călătorie, care au comportament inadecvat sau care deteriorează mijloacele de transport, potrivit România TV

Proiectul clasifică și definește serviciul de transport public de călători în funcție aria de desfășurare (local, metropolitan, județean), de tipul mijloacelor de transport public (autobuze, troleibuze, tramvaie, metrouri, trenuri) și de infrastructura de transport utilizată (rutieră, feroviară, navală). Proiectul își mai propune să aducă facilităţi de transport persoanelor defavorizate, să asigure accesul persoanelor cu nevoi speciale ori cu mobilitate redusă la serviciul de transport public. În plus, la stabilirea tarifelor de călătorie, se va ține cont și de condițiile de transport. La nivelul București-Ilfov se formează Asociația metropolitană de transport București–Ilfov. Gratuitate mai primesc doar copiii sub 5 ani și asta în cazul în care nu ocupă un loc în plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel