Schimbări majore în Guvern. PNL a înlocuit patru miniștri. Antonescu: "Vrem să intrăm la guvernare"

Partidul Național Liberal a făcut schimbări importante în Guvernul Ponta. Patru miniștri liberali au fost înlocuiți. Președintele partidului, Crin Antonescu, a declarat că vor să intre la guvernare, nu să iasă. El a precizat ce așteptări are de la fiecare ministru validat vineri. 

Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, a lui Eugen Nicolăescu la Ministerul Finanţelor, dar și a lui Cristian Buşoi la Sănătate şi a lui Klaus Iohannis pentru poziţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Crin Antonescu a declarat: "Așteptăm ca împreună cu partenerii de guvernare și cu premierul să dea României un guvern mai puternic și mai eficient. De la dl Iohannis în aceasta nouă calitate aștept mai multă ordine în Guvern și în țară, mai multă civilizație în sensul liberal, de funcționare a instituțiilor în favoarea cetățenilor și o reprezentare puternică a pozițiilor liberale în acest guvern. Așteptăm o colaborare cât mai bună și un dialog permanent cu premierul, într-un guvern de mare coaliție cu responsabilități enorme, până în 2016. De la Eugen Nicolaescu aștept să dovedească aceeași claritate, curaj și tenacitate în realizarea proiectelor. Aștept o viziune și o practică pe care să o impună în structurile enorme ale acestui sistem, prin care să se înțeleagă că sunt la dispoziția cetățeanului român, a celor care fac bugetul României".

Liderul liberal a precizat: "Așteptăm ca birocrația să facă viața mai ușoară, nu mai grea. Acest contribuabil e cel care plătește inclusiv ministerul Finanțelor. Așteptăm ca obiectivele pe termen scurt ale PNL - măsurile ferme pentru stimularea mediului economic, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale - și celelalte măsuri discutate și convenite și cu premierul și cu FMI să devină cât mai repede realitate".

"Nicolăescu, pregătit din toate punctele de vedere"

Antonescu a mai precizat că Nicolăescu nu este un nou venit în lumea finanțelor. Președintele PNL a spus că fostul ministru al Sănătății "are formația universitară în această zonă, e profesor de Economie, a lucrat și cunoaște nu doar economia, ci și ministerul, a fost câțiva ani secretar general al ministerului, a fost în patru mandate membru al Comisiei de Buget-Finanțe, e din toate punctele de vedere pregătit pentru această misiune".

În ceea ce-l privește pe Teodor Atanasiu, Crin Antonescu a declarat că așteaptă de la el "să atace marile probleme ce țin de privatizări, de perspectiva reindustrializării României, să construiască împreună cu colegii și premierul formule rapide și eficiente pentru soluții la marile dosare, între care Roșia Montană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel