Schimbări la Ministerul de Interne. Ce secretari de stat au fost demiși

Mai mulți secretari de stat din Ministerul Afacerilor Interne părăsesc posturile deținute, în urma unor decizii ale premierului Dacian Cioloș, publicate, joi, în Monitorul Oficial. 

Astfel, secretarii de stat în MAI Ilie Botoș și Bogdan Tohăneanu au fost eliberați din funcție, primul dintre ei la cerere.  

Funcția deținută până în prezent de Ilie Botoș va fi preluată de chestorul general de poliție Ioan Buda. Până în prezent, acesta a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, potrivit unui comunicat al MAI.

Totodată, Bogdan Tohăneanu a fost eliberat din funcția de secretar de stat în MAI, în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, Trifan Florea Tiberiu, care a deținut până în prezent funcția de coordonator al secției consulare, ministru plenipotențiar, în cadrul Ambasadei României în Italia.

Gheorghe Cornescu a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat în MAI, iar chestorului de poliție Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de secretar general al aceluiași minister.

MAI mai informează că, începând de joi, la propunerea ministrului Petre Tobă, chestorul de poliție Bogdan Despescu a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Absolvent al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", promoția 1995, Bogdan Despescu a ocupat diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău, Prahova și Constanța. Din 20 iulie 2014 și până în prezent, acesta a ocupat funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Are 43 de ani, este căsătorit și are un copil, se precizează în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel