Schimbări la Bacalaureat: Matematică și la profilul uman. ”Surpriza” pentru cei de la real

Photo by Andy Barbour, Pexels
Photo by Andy Barbour, Pexels

Sunt informații despre unele schimbări importante la Bacalaureat. 

O modificare importantă urmează să fie adusă examenului de Bacalaureat prin noua Lege a Educației. Conform unor surse citate de HotNews, elevii vor avea o nouă probă la Bac, indiferent de profil. Este vorba despre o probă suplimentară de competențe, una care la profil uman va fi reprezentată de Matematică - ”probă de competențe de bază”, iar la profil real va fi o probă din zona de competențe socio-umană. 

Noua Lege a Educației urmează să intre în dezbaterea Parlamentului după 15 februarie, conform calendarului convenit de liderii coaliției. 

Sursa citată mai scrie că în ceea ce privește proba de competențe la Matematică, aceasta va testa dacă un copil va ști să aplice noțiunile de bază. În ceea ce privește proba de competențe din zona socio-umană, ar urma să fie un examen scris mixt, cu informații din materii precum Logică, Economie sau Istorie. Nu vor fi note, ci calificative precum admis sau respins. 

Proiectul Legii Educației mai prevede păstrarea competențelor lingvistice și a celor digitale, ambele fiind susținute și în clasa a XI-a. O altă schimbare importantă este că evaluarea competențelor lingvistice se va face în scris, nu oral ca acum, și va fi susținută la ambele limbi străini studiate în liceu, nu la una singură ca în prezent. 

În continuare vor exista examen scris la prova de profil și o probă la alegere. Dacă noile legi ale educației vor fi adoptate în acest an, 2028 ar putea fi primul an în care se vor aplica noile reguli.

Conform surselor din coaliția de guvernare, experții din partide vor lucra cu Ministerul Educației până la 1 februarie astfel încât proiectele să treacă prin Guvern până în 15 februarie. Votul în Parlament ar urma să aibă loc în 15 martie, conform consensului din coaliția de guvernare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel