Schimbări climatice. Norica Nicolai, discurs exploziv, cu doar o zi înainte de decizia lui Trump

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Cu doar o zi înainte ca Donald Trump să ia decizia retragerii SUA din acordul de la Paris, europarlamentarul Norica Nicolai a susținut un discurs apăsat la conferința ONU în care atrăgea atenția asupra faptului că există state care neagă existența schimbărilor climatice.  

"Două acțiuni sunt vitale pentru viitorul oceanelor noastre. În primul rând îmbunătățirea cadrului de guvernanță internațională a oceanelor, eliminarea lacunelor care există și pescuitul ilegal.

Cele două acțiuni sunt interconectate, dar va fi o bătălie dificilă cu pescuitul ilegal, având în vedere că există state din afara UE, care nu au ratificat și aplicat convenția ONU și mă refer inclusiv la SUA. În contextul negocierilor privind viitorul acord internațional privind biodiversitatea marină în zonele din afara jurisdicțiilor naționale, care poate exista doar în contextul convenției ONU privind dreptul mărilor. Aș vrea să știu cum își propune Comisia Internațională să obțină un acord eficient care să elimine lacunele din dreptul internațional când știm foarte bine că există state hotărâte să nege existența schimbărilor climatice și nevoia gestionării responsabile a stocurilor de pește," a spus Norica Nicolai. 

Iată discursul integral al Noricăi Nicolai:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel