Schimbări climatice, acord Paris. Mesaj de la Washington

Directorul Agenției americane pentru protecția mediului (EPA), Scott Pruitt, consideră că Statele Unite trebuie să se retragă din Acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, devenind astfel primul responsabil cu rang înalt al administrației Trump care exprimă public o asemenea poziție, transmite AFP.

"Acordul de la Paris este ceva ce trebuie să examinăm într-adevăr cu atenție", a declarat Scott Pruitt la postul de televiziune conservator Fox, înainte de a adăuga: "În opinia mea, Statele Unite trebuie să iasă" din acord.

Pruitt a mai afirmat că acordul respectiv — adoptat de 195 de țări în decembrie 2015 — este "o afacere proastă pentru America", subliniind că țări precum China, cel mai important poluator cu dioxid de carbon de pe glob, și India, tot un mare poluator, nu au "nicio obligație în cadrul acestui acord până în 2030".

În schimb, a deplâns el, "Statele Unite — al doilea mare emițător de gaze cu efect de seră — suportă toate costurile fără amânare".

Administrația Trump a făcut cunoscut că își va examina poziția în legătură cu schimbările climatice și politica energetică fără ca, pentru moment, să arate dacă intenționează să respecte promisiunea de campanie a candidatului Trump de "a anula" participarea Statelor Unite la Acordul de la Paris.

Donald Trump a anunțat că va lua o decizie "până la sfârșitul lunii mai", relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel