Urmărește emisiunea live


Schimbarea la Față a Domnului, dezlegare la pește - 6 august. Cea mai bună rețetă: Simplu și gustos

dezlegare la pește
dezlegare la pește

Pe 6 august 2021, creștinii sărbătoresc Schimbarea la Față a Domnului, una dintre cele mai mari sărbători religioase. Oamenii care țin post au dezlegare la pește vineri.

În postul Adormirii Maicii Domnului, doar într-o singură zi este dezlegare la paște - vineri, 6 august 2021, de Schimbarea la Față a Domnului.

File de pește cu legume la cuptor a la Cezar Osiceanu pentru 6 august când este dezlegare la pește

”File de pește cu legume la cuptor a la Cezar Osiceanu:

 
3-4 bucăți serioase de file de pește crap, novac, șalău etc

1 ceapă albă și 1 roșie tăiate rondele 

2 morcovi groși și arțăgoși tăiați fâșii subțiri pe lung 

1 dovlecel de primăvara tăiat cuburi

 3-4 roșii decojite și în suc propriu 

1 pahar de vin alb

3-4 căței de usturoi tăiați feliuțe subțiri 

1 lămâie stoarsă bine și fără sâmburi

câțiva ardei iuți murați 

verdeață proaspăta și mirodenii: cimbru, piper, boia.

Călim ceapa. Călim morcovii și, spre sfârșit, punem și feliuțele de usturoi să se călească și ele ușor. Punem fileul de pește la cuptor și, după 15 minute, îi prezentăm pe partenerii de stat în tavă: morcovii și ceapa călite, roșiile decojite, dovleceii cuburi și feliuțele de usturoi, bașca mirodeniile de rigoare. Vor sta împreuna încă vreo 15 minute la foc mediu. Scoatem tava, așezăm deasupra ardeii iuți și verdeața și spunem formulă magică: Hocus pocus preparatus până în duminică Paștilor așteptatus!”, este rețeta lui Cezar Osiceanu.

---

Părintele Vasile Ioana: De duminică, 1 august 2021, Biserica scoate artileria grea

Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București a spus că duminică, 1 august 2021, Biserica scoate artileria grea.

”Duminică, 1 august, este o zi de nou început. Începem o nouă viață duhovnicească. Haideți să vedem cum putem să facem acest lucru! Avem cinci mijloace puse la dispoziție de Dumnezeu, cinci arme puternice. (…) Astăzi, Biserica scoate artileria grea pentru voi! Prima armă este crucea. Ne dă putere și ne protejează. Este un antivirus fantastic pentru suflet. Și părintele Arsenie Boca spunea că atunci când ne vine un gând rău, să ne închinăm și să spunem: Doamne, nu mă lăsa! Îți vine un gând depresiv, fă semnul crucii. 

A doua armă este postul. De astăzi ținem postul salatelor, postul pepenelui, postul acesta ușor. Timp de două săptămâni, nu mai mâncăm carne, lapte, brânză și ouă. Dacă ne umflăm de fasole, n-are niciun rost să zicem că suntem buni postitori. Postul adevărat înseamnă să reduc cantitățile de mâncare. Haideți, în această perioadă, să ținem și un pic de post negru. Să nu mâncăm până la ora 15.00, dacă putem și suntem sănătoși, sau până la ora 12.00! Sau să ținem postul cu apă. Bem apă multă și nu mâncăm sau să mâncăm puțin. Dacă ești bolnav, nu este absolut nicio problemă, discuți cu duhovnicul și ai dezlegare (n.r. - pentru anumite alimente). Postul nu trebuie să fie împotriva sănătății fizice. Dacă ai o problemă fizică, iar medicul ți-a zis să mănânci ouă, vei mânca ouă, dar vei ține post de celelalte - postul gurii, postul ochilor, postul minților, postul de bârfă.

A treia armă puternică este spovedania. Începem să facem lista păcatelor pentru a veni la duhovnic. A patra armă este arma pocăinței, când ne pare rău că am greșit. De astăzi ne rugăm mai mult. Rugăciunea comună are putere foarte mare.

A cincea armă puternică este cuvântul lui Dumnezeu, Sfânta Scriptură”, a spus părintele Vasile Ioana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel