Urmărește emisiunea live


Schimbare radicală a vremii. Prognoza meteo pe două săptămâni: Vin ploile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, până în 18 octombrie. 

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN BANAT

Intervalul va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21 de grade, dar cu precădere în privinţa celor minime care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că în perioada 10 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12...15 grade şi nocturne de 6...9 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menţine ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie şi în intervalul 10 – 14 octombrie ploile se vor semnala pe arii extinse şi vor fi însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN CRIȘANA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20 de grade, dar mai ales raportat la cele minime, care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. Însă, începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că între 11 şi 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12...14 grade şi nocturne de 4...8 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă vremea se va încălzi. Probabilitatea de ploaie se menţine relativ ridicată în intervalele 8-9 şi 11-13 octombrie când se pot cumula izolat cantităţi de apă mai însemnate.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN TRANSILVANIA

În primele zile vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal la început de octombrie, astfel încât ziua vor fi în medie 19...20 de grade, iar noaptea 8...11 grade. Începând din 8 octombrie însă, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că în perioada 11 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 9...12 grade şi minime de 2...4 grade, medii regionale. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o încălzire a vremii. Ploi în general slabe, pe spaţii restrânse vor fi posibile în multe zile din intervalul de referinţă, iar probabilitate crescută ca acestea să fie mai frecvente şi în cantităţi moderate se estimează în jurul datei de 11 octombrie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MARAMUREȘ

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 21 de grade, dar cu precădere în privinţa celor minime care vor fi de 9...11 grade. Însă, începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că în perioada 11 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11...14 grade şi nocturne de 2...6 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este prognozată o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată cu precădere în jurul datei de 8 octombrie şi în perioada 11-13 octombrie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MOLDOVA

În primele zile vremea va fi mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie, astfel că ziua vor fi în medie 20...23 de grade, iar noaptea 10...12 grade. După data de 7 octombrie, valorile termice vor scădea semnificativ, la început în nordul regiunii, apoi şi în rest, astfel că până în 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 8...11 grade şi minime de 1...5 grade, mediat pe regiune. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în jurul datei de 7 octombrie, în restul timpului fiind posibile doar ploi slabe, pe spaţii restrânse.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN DOBROGEA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, atât în privinţa valorilor maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 22 de grade, cât şi a minimelor care vor fi de 13...14 grade. Însă, începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că în perioada 9-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11...14 grade şi nocturne de 6...10 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este estimată o încălzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mare în jurul datei de 7 octombrie şi din nou în perioada 12-13 octombrie, în restul intervalului fiind posibil să plouă doar izolat.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MUNTENIA

Intervalul va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21...23 de grade, dar şi la cele minime care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10...14 grade şi nocturne de 5...8 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în jurul datei de 7 octombrie şi în intervalul 10 – 13 octombrie când pot fi mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN OLTENIA

Intervalul va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20...22 de grade, dar şi a minimelor care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. Începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10...13 grade şi nocturne de 5...8 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menţine ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie şi în intervalul 10 – 13 octombrie ploile vorfi frecvente şi local însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO. VREMEA LA MUNTE

În primele zile vremea va fi caracterizată de un regim termic peste cel normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, de 10...12 grade şi minime de 4...7 grade. Începând din 8 octombrie vremea se va răci accentuat, astfel că minimele vor deveni negative în toate masivele, iar valorile termice diurne vor fi în medie de 4 la 8 grade. O uşoară încălzire a vremii este estimată pentru sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului. La început vor fi ploi, dar după data de 9 octombrie, la altitudini de peste 1500 m, vor fi şi lapoviţe sau ninsori, în general slabe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel