EXCLUSIV  SCHIMBARE pentru oamenii care primesc tichete de masă. Sunteți de acord?

Mai mulți angajați ai unor corporații din București au declarat pentru DC News că în locul bonurilor de masă din hârtie au primit carduri, adică tichete de masă electronice. De menționat că unii oameni au primit chiar de anul trecut aceste formate.

Aceștia s-au plâns că noile bonuri nu se pot folosi chiar la orice magazin pentru că, în comparaţie cu formatul clasic, utilizarea acestui format va fi posibilă doar în unitățile comerciale dotate cu POS. Mai mult decât atât, se pare că deși cardurile nu sunt obligatorii, în unele cazuri, angajații nu sunt întrebați dacă vor să treacă la bonurile "pe stil nou".

"Nu putem merge la magazinul din colț, de lângă firma la care lucrez, să luăm produse alimentare pentru că nu este dotat cu POS. Nu știu dacă există alternativă, dacă putem spune că nu vrem aceste noi bonuri. Erau mai utile cele clasice", ne-a spus unul dintre angajații care au primit cardurile.

Pe de altă parte, un alt angajat ne-a spus că acum nu trebuie să mai folosești minimum un bon de 9,57 lei. Având cardul, puteți face cumpărături chiar și de 1 leu, nu mai există această limită a unui tichet.

Tichetul de masă electronic este un card special dedicat alocației individuale de hrană a angajaților. Este un card diferit de cardul de salariu sau de orice card bancar pentru că nu are un cont asociat și nu are funcția de retragere de numerar. Legea permite angajaţilor să refuze tichetele pe suport electronic, chiar dacă angajatorul le oferă această alternativă. 

Totuși, deși aceste carduri nu sunt agreate de toată lumea, trebuie spus că prin utilizarea lor, oamenii evită pierderea sau deteriorarea bonurilor de masă. De asemenea, în caz de pierdere sau furt, beneficiarii au posibilitatea blocării cardului.

Sunteți de acord cu tichetele de masă electronice în locul bonurilor pe hârtie? Vă invităm să răspundeți în sondajul de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel