Schimbare majoră legată de poliţele RCA. Ce trebuie să ştie toţi şoferii

Colaj: Pxhere, Freepik
Colaj: Pxhere, Freepik

Modificare importantă legată de poliţele RCA!

Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) a lansat aplicația "Amiabila", o aplicație care elimină formularul printat, a cărui completare era un coșmar pentru șoferi. Peste 60.000 de conducători auto au descărcat aplicația gratuită, iar 2.500 dintre ei au şi folosit-o deja! Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

Procedura va fi simplificată în caz de accident, astfel că vor fi mult mai puține bătăi de cap pentru românii implicați în evenimente rutiere nefericite. Aplicația „Amiabila”, care a intrat pe piață în urmă cu două luni, a adunat deja peste 60.000 de utilizatori, iar 2.500 de persoane și-au rezolvat mai rapid daunele din accidente prin intermediul ei, arată datele BAAR, scrie economica.net.

Ce se întâmplă cu formularul fizic

Pe lângă aplicaţie, rămâne valabil şi formularul în format fizic , care va fi distribuit în continuare de asigurători și intermediari. „Amiabila are o interfață simplă, atractivă și intuitivă, precum și un nivel ridicat de siguranță a datelor. Aplicația reprezintă contribuția BAAR la oferta de soluții digitale inovatoare pe care o facem conducătorilor auto implicați în accidente ușoare„, a mai precizat Sorin Greceanu, director general BAAR, potrivit sursei citate.

"În mod normal, păgubitul trebuie să sune pentru constatare și să aștepte uneori zeci de minute pentru a intra în legătură cu un operator. Acum, procesul este inversat. Sună asigurătorii și cred că acest lucru este un stimulent și pentru concurența în piață. Am reușit, și cu sprijinul autorităților, să punem la punct un sistem de constatare amiabilă cu care putem să ne mândrim în Europa. Sunt încă țări care funcționează pe sistemul vechi, lansat în anii ’60„, a declarat președintele Biroului Asigurătorilor Auto din România, Mădălin Roșu, pentru publicaţia amintită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel