Schimbare majoră în SUA. Vot decisiv în această noapte

Un vot istoric are loc la Washington, în cursul serii de luni (noaptea târziu în Europa). Senatul american dezbate  o propunere legislativă privind restricții la obținerea armelor de foc. În aceeși zi sunt programate audieri în Instanță, în cazul procesului intentat de familiile victimelor masacrului din 2012, de la Sandy Hook. Părinții elevilor uciși la acel liceu au dat în judecată producătorul armei automate cu care au fost împușcați copii. Subiectul este cu atât mai arzător în contextul tragediei din Orlando, Florida, unde pe 12 iunie au fost ucise 49 de persoane într-un club, atacatorul folosind de asemenea, o armă automată.

Libertatea de a deține arme de foc este considerată un drept constituțional, într-o țară clădită cu arma în mână. Industria de profil și susținătorii acesteia spun că, dimpotrivă, armele permit cetățenilor să se apere și ar trebui ușurat accesul la arme de foc, pentru auto-apărare.

Democrații propun măsuri mai dure de control, inclusiv interzicerea vânzării armelor automate.  Votul de astăzi ar lua în discuție interdicția de a vinde arme către către cei aflați pe lista neagră a FBI. Republicanii susțin că, deseori, pe această listă sunt trecute greșit unele nume. Ca urmare, un compromis ar putea consta în introducerea unui termen de 72 de ore, de la solicitarea unui cumpărător, în care administrația ar trebui să verifice de ce a ajuns pe lista neagră persoana respectivă. Un vot în Senat, în decembrie 2015, după atacul din San Bernandino, unde au fost ucise 14 persoane, nu a reușit să obțină majoritatea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel