EXCLUSIV  SCHIMBARE în Italia după cea mai mare criză de coronavirus: Începem să ne bucurăm din nou, să simțim gustul vieții!

Fotografie creată de Leah Kelley, de la Pexels
Fotografie creată de Leah Kelley, de la Pexels

Miercuri, la emisiunea “Din Culisele Europei”, a fost un invitat special - Gianni Pittella, senator in Parlamentul Italiei, fost lider al Grupului S&D din Parlamentul European și Vicepreședinte al Parlamentului European pentru două mandate, un om cu o experiență de aproape 20 de ani în politica mare de la Bruxelles. 

Gianni Pittella a spus care este situația cu activitățile turistice în Italia în pandemie.

Claudia Țapardel: Cum este situația cu activitățile turistice în Italia? În România acest sector este foarte afectat, restaurantele, hotelurile, activitățile culturale, de divertisment au fost închise pentru mult timp și acum e dificil să-și revină. Italia este o țară ce are o mare parte din PIB din turism.

Pittella: Da, redeschiderea acestor activități evoluează treptat, în paralel cu campania de vaccinare. Vei vedea că și în România se vor deschide când va exista un nivel de transmitere mai puțin alarmant. În Italia am trecut recent de această curbă periculoasă cu privire la transmiterea virusului și secțiile de ATI nu mai sunt atât de pline. Numărul deceselor a scăzut. Guvernul a programat o serie de ridicări ale restricțiilor, a programat redeschiderea barurilor, restaurantelor, hotelurilor, sălilor de sport și de joc. Se pot face din nou petreceri cu ocazia căsătoriilor. Acum, dacă circuli pe străzile din Roma sau din alt oraș italian, se vede, în final, că există viață. Când mergeam acum câteva luni spre Senat, în plină pandemie, nu găseam aproape pe nimeni pe stradă. Mergeam pe Via Venetto spre Senat și abia dacă vedeam două persoane. Era o situație tragică. Acum, începem să ne bucurăm din nou, să simțim gustul vieții. Acest lucru se va întâmpla și în România.

Claudia Țapardel: Da, sunt de acord. Cred că fiecare are nevoie de a se bucura din nou de libertatea de a merge la un restaurant, de a merge în vacanță. E foarte important și bineînțeles că aș fi foarte fericită să revin curând în Italia....

Gianni Pittella ne-a spus și cum își revine Italia din criza economică, dar mai ales după crunta criză pandemică. De asemenea, am aflat de la Gianni Pittella și cum a acționat Guvernul Draghi pentru elaborarea Planului de Redresare și Reziliență și care sunt prioritățile acestui Guvern pentru reconstrucția Italiei după criza pandemică. 

Vedeți aceste subiecte în interviul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel