Schimbare în dosarul Dragnea. Toni Neacșu: Decizia s-a luat în birourile de conducere ale DNA. E o încălcare a legii

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Procurorii DNA au depus două solicitări la Înalta Curte în care cer judecătorilor să dea noi termene în dosarele în care sunt judecați liderul PSD, Liviu Dragnea, și fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov.

Avocatul Toni Neacșu a explicat de ce DNA greșește în cazul de față. Specialistul a spus că numai părțile din procesul penal pot solicita preschimbarea unui termen de judecată anunțat în ședință publică.

”Au înnebunit salcâmii... și îmi dau de lucru seara. DNA cere preschimbarea termenului în dosarul de la ÎCCJ care îl are ca parte și pe d-ul Liviu Dragnea.

Am formulat la rândul meu, pentru clienta pe care o reprezint, concluzii scrise privind respingerea ca inadmisibilă a acestei cereri.

DNA a uitat că potrivit art. 353 alin. 10 C. proc. pen. numai părțile din procesul penal pot solicita preschimbarea unui termen de judecată anunțat în ședință publică.

Procurorul nu este parte în procesul penal (acestea fiind enumerate limitativ la art. 32 alin 2 C proc. pen), ci, potrivit art. 29 și 30 C proc. pen. pentru cei riguroți cu sursele, doar organ judiciar participant la procesul penal.

De altfel, întrucât procurorul de ședință nu găsit de cuviință să critice în ședința publică durata termenului acordat, trag concluzia că decizia preschimbării s-a luat în birourile de conducere ale DNA, ceea ce încalcă art. 67 din Legea nr. 304/2004 potrivit cu care este interzisă orice formă de intervenție a procurorilor ierarhici superiori asupra concluziilor puse în instanță de către procurorul de ședință.

Tergiversare

De altfel, abia preschimbarea acestui termen ar duce din punctul meu de vedere la tergiversare, fiind evident că în preajma sărbătorilor pascale și a zilelor libere de 1 Mai, o nouă citare a celor 12 părți din dosar pentru un nou termen se va face la anul și la mulți ani, adică multe peste data de 20 mai 2019”, a scris avocatul Toni Neacșu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel