Schimbare de strategie pentru Orban. Cristoiu: Nu a scos sabia alături de el

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu remarcă o schimbare a strategiei lui Ludovic Orban.

„Sîmbătă, 12, duminică 13, şi luni, 14 iunie 2021, scena noastră publică a fost dominată de polemica virulentă dintre Ludovic Orban şi Gruparea reformistă în chestiunea Cine e de vină, pentru că PNL a pierdut ministerele la negocierile cu USRPLUS şi UDMR. (...) În 2021 în PNL nu au loc alegeri interne. În PNL are loc un Război civil pornit de Gruparea Reformistă care, după două tentative de Puci eşuate, socoteşte că a treia, cea prin intermediul Congresului din 27 septembrie 2021, va reuşi”, în opinia jurnalistului Ion Cristoiu. 

„Strategia asumată de el (n.r. Ludovic Orban) faţă de Grupare a fost cea de tratare de sus, paternalistă, pentru a lăsa impresia că atacurile Grupării sînt pentru el ca o adiere de seară pentru un edificiu de beton. Aşa a tratat şi intrarea lui Florin Cîţu în joc. Asta pînă sîmbătă, 12 iunie 2021, cînd la Botoşani fiind a răspuns acuzaţiei din 17 ianuarie 2021 acuzînd la rîndu-i.

Momentul Botoşani reprezintă astfel o schimbare de strategie a lui Ludovic Orban.

Preşedintele PNL şi-a dat seama că fluturarea ramurii de măslin în faţa pîlcului de săbii care s-au năpustit asupra lui e moarte politică de-a binelea. Şi că, prin urmare, trebuie să scoată şi el sabia”, a scris Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro.

„Nenorocirea pentru Ludovic Orban e că nimeni altcineva din PNL n-a scos sabia alături de el”, a conchis Ion Cristoiu. 

Cristoiu, despre PNRR: Gata! Și-au zis românii. Acum chiar că vin banii. Pe 11 iunie, se iveşte vestea

În altă ordine de idei, Ion Cristoiu a remarcat incapacitatea guvernanţilor de la Bucureşti de a face un PNNR care să corespundă cerinţelor de la Bruxelles. „Partidul Social Democrat a depus o Moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. De mult timp, de pe vremea Opoziţiei nevolnice şi isterice la majoritatea zdrobitoare PSD, moţiunile, fie ele simple, fie de cenzură, sînt pretext de spectacol de prost gust. Nici momentul întruchipat de Moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea n-a ieşit din căldarea spectacolului de prost gust. (...) Politicienii Puterii, cei de la USRPLUS îndeosebi, simţindu-se în largul lor cînd e vorba de spectacol mediatic, s-au dat în stambă cu manifestări în genul celei puse cale de Iulian Bulai, care a venit la tribună cu două borcane de pămînt. Transformarea unui moment de dezbatere parlamentară într-unul de striptease politic a lipsit opinia publică de o abordare serioasă, profundă a ceea ce am putea numi telenovela relaţiei dintre Uniunea Europeană şi România în chestiunea Planului de Redresare şi Rezilienţă”, precizează Ion Cristoiu. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel