EXCLUSIV  Schimbare de Putere! Ce urmează la guvernare. SONDAJ despre rotativă și anticipate. Varianta preferată

Cum se va schimba Puterea la guvernare? Iată ce vor românii.

Luna mai generează tot mai mult scenarii în spațiul public, alimentate și de declarațiile interpretabile ale liderilor politici. Ultima declarație interpretabilă aparține președintelui Klaus Iohannis, care nu exclude alegerile anticipate dacă se va ajunge până acolo. 

Citește aici mai mult: Iohannis, despre rotativă și anticipate. Chirieac, scenariu după declarația președintelui. ”Nu facem concurs de ghicitori”

Rotativa guvernamentală din luna mai vorbește despre o rocadă Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu la vârful Guvernului României, în funcția de premier, dar și unele schimbări de portofolii. Însă preluarea funcției de prim-ministru de către Marcel Ciolacu este, de asemenea, o controversă. Va prelua liderul PSD scaunul de premier? Dacă nu-l va prelua, va fi un alt premier sau vom ajunge la anticipate? 

DCNews a realizat un sondaj pentru a vedea ce ar vrea românii. În sondaj au votat doar cei interesați de subiect, cititori ai site-ului DCNews. Prima opțiune a acestora se pare că este ”rotativa, cu Marcel Ciolacu premier”. 42,4% au votat această variantă, fapt ce sugerează că românii vor stabilitate. 

37,4% au votat, în schimb, pentru alegeri anticipate. Cel mai mic procent a fost înregistrat pentru rotativa cu un alt premier (20,1%). 

1. Sondaj DCN... (sondaj-dcnews_52200200.jpg)

”Este o coaliție politică complicată între PNL și PSD și trebuie să vedem partea plină a paharului: s-au înțeles și au rezolvat problemele cu care s-au confruntat. Întrebarea care se pune în spațiul public și dumneavoastră ați pus-o la este cum se continuă, fiindcă în câteva luni sau săptămâni ar trebui să se producă rotația la conducerea Guvernului. Cred că această rotație este posibilă și se va întâmpla. Nu cred că în momentul de față există o alternativă viabilă la această coaliție și toate partidele au înțeles acest lucru.

În același timp, această rotație va veni cu probleme suplimentare care vor trebui negociate. În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a garanta stabilitatea și bunul mers al lucrurilor. Dacă ad absurdum nu se întâmplă așa și lucrurile se îndreaptă spre o situație de așa-zise alegeri anticipate, care expressis verbis nu sunt prevăzute în Constituție, dar, evident, ele pot avea loc. Complicat de ajuns acolo. Atunci, decizia va fi a Coaliției. Până la urmă, alegeri vor fi cel mai târziu la sfârșitul anului viitor. Sunt convins că această coaliție va merge mai departe. Cum va arăta acest lucru în detaliu, vom vedea, însă nu sunt motive de îngrijorare. Nu vreau să dau exemple din vecinătatea mai apropiată sau mai îndepărtată, dar nu vom avea alegeri după alegeri, după alegeri, după alegeri. România va fi guvernată și va rămâne o țară stabilă și prosperă” spunea președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel