Schimbare conducere la Autoritatea Aeronautică Civilă. Răzvan Cuc (PSD): Această practică poate păcăli pe mulți, dar nu și instanțele de judecată

Schimbare conducere la Autoritatea Aeronautică Civilă. Răvan Cuc (PSD): Această practică poate păcăli pe mulți, dar nu și instanțele de judecată  /  Foto: Crișan Andreescu
Schimbare conducere la Autoritatea Aeronautică Civilă. Răvan Cuc (PSD): Această practică poate păcăli pe mulți, dar nu și instanțele de judecată / Foto: Crișan Andreescu

Senatorul PSD Răzvan Cuc a vorbit despre modul în care actuala guvernare a încercat să schimbe conducerea de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Răzvan Cuc atrage atenția asupra modului în care actuala guvernare a încercat să schimbe conducerea la Autoritatea Aeronautică Civilă. Potrivit acestuia, instanța a dat câștig de cauza membrilor vechiului Consiliu de administrație, iar aceștia au fost repuși în drepturi:

„ABUZUL ȘI INCOMPETENȚA ȘI-AU FĂCUT CUIB LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR!

Credeați că nu se poate ca o autoritate a statului să fie condusă simultan de două Consilii de Administrație? V-ați înșelat! Prin grija „guvernului meu”, Autoritatea Aeronautică Civilă este astăzi într-o astfel de situație absurdă și păguboasă, totodată.

Când eram ministru, la această autoritate a fost instalat, legal, un Consiliu de Administrație. Acesta a fost selectat conform Ordonanței de Urgență nr 109/2011 privind guvernanța corporativă. Tot conform legii, acest consiliu urma să funcționeze timp de 4 ani.

Crezând că fentează legea, sinistra oaste de strânsură care guvernează România, a început să îi dea afară pe oamenii care nu răspundeau la comenzi politice. În cazul Autorității Aeronautice Civile, ministrul transporturilor de anul trecut a încercat să găsească motive de demitere a CA-ului trimițându-și Corpul de Control să găsească ceva. Orice. Corpul de Control s-a supus, a întocmit un raport pe placul ministrului, iar acesta a demis CA-ul.

Această practică poate păcăli pe mulți, dar nu și instanțele de judecată. Chiar dacă este semnat de ministru, raportul Corpului de Control nu este un act administrativ. Prin urmare, nu poate fi atacat în instanța de contencios administrativ. Dar demiterea abuzivă poate fi atacată în tribunalul civil. Ceea ce membrii CA au și făcut!

Și - surpriză! - instanța a dat câștig de cauză membrilor vechiului Consiliu de Administrație de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Instanța constată că DEMITEREA A FOST ILEGALĂ! Și tot instanța dispune repunerea în drepturi a victimelor acestui abuz, inclusiv plata retroactivă a indemnizațiilor acestora.

Ce urmează? Cine va plăti prejudiciul creat? Care Consiliu de Administrație va funcționa de acum încolo? Și, mai ales, cine va plăti pentru acest abuz? Nu sunt întrebări retorice, sunt întrebări la care dl Drulă e obligat să răspundă și este o problemă care trebuie rezolvată urgent! Desigur, dacă dl Drulă va face și altceva la minister, nu doar postări pe Facebook!“, a scris Răzvan Cucu pe rețeaua de socializare.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy