Schengen. Renate Weber: Un eşec al relaţiilor României în cadrul UE

Weber
Weber

Renate Weber, în cadrul unui interviu publicat pe bursa.ro, a vorbit despre un eşec al relaţiilor României în cadrul Uniunii Europene (UE).

Întrebată care crede că este viitorul blocului european, Renate Weber a răspuns astfel: "Cred că, deocamdată, Uniunea Europeană este în faza în care conştientizează că trebuie să se reinventeze. Vorbim tot timpul de reformarea ei, dar cred că e ceva mai profund de atât, de nevoia de a se regăsi, de a se reaşeza pe valorile fundamentale care au dus la crearea UE. Criză economică, urmată de criză socială şi de cea a valorilor, au afectat profund identitatea Uniunii."

În cadrul aceluiaşi interviu, a spus că "România este pregătită de ani de zile să intre în Schengen. De altfel colaborarea în privinţa sistemelor de informaţii funcţionează foarte bine de ani de zile. Decizia de a nu fi primiţi este eminamente rezultatul unui discurs pur populist din partea celor care s-au opus şi se opun. Şi este şi un eşec al relaţiilor României în cadrul UE."

De asemenea, a fost întrebată când crede că România ar putea să adopte moneda euro: "Adoptarea euro este mai complicată, depinde de nivelul de dezvoltare economică sustenabilă, de disciplina fiscală o perioadă mai îndelungată. Mi se pare firesc să dorim să ajungem acolo, dar nu trebuie să ne grăbim."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel