Schengen. Ce implică prezența consilierilor austrieci în România. Rareș Bogdan: Nu e niciun fel de umilință / Și noi avem astfel de controale

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @vvoennyy
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @vvoennyy

Europarlamentarul Rareș Bogdan a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre aderarea României la Schengen aerian susținând că nu trebuie să ne îngrijoreze consilierii austrieci care vor veni in România și nici controalele care se vor face. 

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre Acordul semnat pentru intrarea țării noastre în Schengen, potrivit căruia austriecii vor trimite în aeroporturile noastre niște consilieri și se vor face și controale. El a explicat ce implică prezența acestor consilieri din partea Austriei. 

„Înțeleg îngrijorarea presei, e firească, e normală, dar vă asigur că nu se schimbă absolut nimic. Am văzut tot felul de abordări: „E o umilință pentru România". Nu e niciun fel de umilință. Eu însumi, în decembrie, am fost oprit pe aeroportul din Larnaca. Culmea este că unul dintre polițiștii de pe aeroportul din Larnaca era român.

Noi avem, la ora actuală, doar pe aeroporturi, 220 de polițiști români, iar pe granițele terestre undeva la 450. Deci în total sunt peste 700 de polițiști din Ministerul Afacerilor Interne din România care sunt detașați pe Frontex, sau pe alte forme de cooperare, în diverse granițe ale Uniunii Europene, pe diverse state care au aderat la Schengen cu ani în urmă.

Deci faptul că există un control aleatoriu al mașinilor, vi se poate întâmpla dumneavoastră când treceți între Ungaria și Austria, și nu aveți număr de România, aveți număr de Ungaria. Vi se poate întâmpla când coborâți din avionul de Frankfurt pentru a face o scală spre Paris sau spre New York și vă întreabă doi militari, respectiv polițiști sau reprezentați Frontex, despre unde plecați, să vă prezentați actele și să le dați biletul de călătorie.

Eu pățesc frecvent, și alți europarlamentari, când lunea sau marțea plecăm la Strasbourg și pe aeroportul din Frankfurt sau din Basel, care e tot Schengen, ni se solicită aleatoriu, chiar dacă ieșim între primii dacă suntem la business și suntem cât se poate de eleganți că mergem direct în plen, ni se solicită documente în plus: „Unde mergeți, ce faceți, de ce ați aterizat la Basel sau la Frankfurt și nu ați aterizat direct la Strasbourg."

2. Foto: Ager... (rares-bogdan--foarte-optimism-prc-e2prc-80prc-9dse-va-trai-mai-bine-decat-in-peste-70prc--din-tarile-europeneprc-e2prc-80prc-9d_33930900.jpg)

Nu se întâmplă absolut nimic nefiresc. Se întâmplă și în Portugalia, Spania, Danemarca, Grecia, poate și în Cipru, mai mult decât oriunde altundeva, pentru că sunt granițele cele mai permisive sau cele aflate sub un adevărat asediu al migranților, în special a celor 9 milioane din Sahel.", a spus Rareș Bogdan. 

Rareș Bogdan a subliniat faptul că nu îl îngrijorează controalele și că ele sunt absolut normale. 

„Nu sunt deloc îngrijorătoare pentru că și noi avem astfel de controale. De foarte multe ori, între granițele Uniunii Europene, chiar și între Belgia și Franța, sau Belgia și Olanda, care sunt poate cele mai deschise granițe ale Uniunii Europene, există controale aleatorii care se fac.

Și între Spania și Franța există controale aleatorii ale mașinilor o dată la 80 de mașini, depinde de situație, la 15 mașini, la 300 de mașini se face un control, dar e cât se poate de civilizat.

La aeroporturi e la fel.", a spus Rareș Bogdan la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel