Scene erotice filmate în cupola Observatorului Astronomic din București. Cât costă o zi de filmări

Observatorul Astronomic Vasile Urseanu din București 
Observatorul Astronomic Vasile Urseanu din București 

Cupola Observatorului Astronomic Vasile Urseanu din București  a fost scena unor cadre  erotice pentru cunoscutul serial ”Vlad” transmis de PRO TV. Scenele au  stârnit nemulțumirea unora dintre actualii și foștii angajați ai Observatorului.

Actorii Adrian Nartea și Ada Lupu au fost protagoniștii scenelor erotice, dar  la filmări au participat peste 50 de persoane,  de la cameramani, luminiști, tehnicieni, sunetiști sau garderobieri.

Directorul Adrian Majuru şi directorul adjunct Dan Pîrvulescu, care reprezintă conducerea Muzeului Municipiului Bucureşti, au transmis la solicitarea News.ro că filmările derulate la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” pentru serialul „Vlad” au fost în baza unui acord semnat cu Pro TV, aprobarea a fost dată de conducerea instituţiei şi că în solicitarea făcută de companie nu a fost menţionată existenţa unor scene erotice.

Venituri proprii din închiriere de spaţii şi bunuri Filmările pentru serialul de ficţiune „Vlad” s-au desfăşurat în baza Acordului pentru filmare în spaţii nr. 5103/27.09.2021, încheiat între Muzeul Municipiului Bucureşti şi Societatea PRO TV SRL, potrivit conducerii MMB.

„În conformitate cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Muzeului Municipiului Bucureşti, art. 70, «Muzeul Municipiului Bucureşti este o instituţie publică de cultură finanţată din subvenţii de la bugetul local al Municipiului Bucureşti şi din venituri proprii, realizate din încasările provenite din tarifele pentru serviciile oferite, din alte activităţi specifice, desfăşurate conform obiectului de activitate», iar conform art. 73, alin. b, «veniturile proprii se realizează din activităţi realizate direct de muzeu şi anume: închirieri de spaţii şi bunuri mobile»”, au explicat directorii în răspunsul oferit News.ro.

Cât a costat o zi de filmare

Tarifele în baza cărora a fost încheiat acest acord pentru filmare sunt reglementate de HCGMB nr. 212/2021 privind aprobarea tarifelor practicate de Muzeul Municipiului Bucureşti, instituţie publică de cultură de interes local a Municipiului Bucureşti.

Potrivit acelui document, o zi de filmare a costat minim 5.000 de lei. „Aprobarea filmărilor la serialul de ficţiune a fost luată la nivelul conducerii, cu scopul suplimentării veniturilor proprii ale instituţiei, în conformitate cu ROF (regulamentul de organizare şi funcţionare, n.r.). Fără a intra pe un domeniu unde nu avem cunoştinţe de specialitate, aşa cum indică şi acordul menţionat, filmul de ficţiune este cunoscut şi ca producţia de film care tratează un subiect imaginar despre personaje angrenate în acţiuni ce se desfăşoară în timp şi spaţiu”, au mai expus cei doi directori  ai MMB, potrivit adevarul.ro.

Elizabeth Petrescu, astronom și fost angajat al Observatorului Astronomic, acum la Agenția Spațială Europeană, i-a criticat pe cei care au permis ca în cadrul muzeului să se filmeze astfel de scene sexuale.

„Observatorul Astronomic «Urseanu» a fost vândut pe suma de 5.000 lei”, a scris Elizabeth Petrescu. „Se spune că «publicitatea negativă» e bună şi ea, că îţi aduce vizibilitate, nu? Dar dacă ţi-aş spune că, pentru acest scop, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti - Adrian Aurel Majuru - a decis să aducă mai mulţi oameni prin a lăsa să se filmeze o scena intimă într-unul dintre muzeele unde tu îi calci pragul pentru cultură, istorie şi educaţie. (...)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel