Scene DRAMATICE în Italia. Au sărit din barcă

Marea Mediterană fierbe sub presiunea sutelor de migranți care se îndreaptă săptămânal spre țările europene. Un incident mai puțin fericit a avut loc chiar astăzi în apropiere de coastele italiene.

Zeci de migranți au sărit de pe o navă de salvare în încercarea de a ajunge în Sicilia. Conducerea navei a așteptat 10 zile autorizația de debarcare a pasagerilor. ONG-ul spaniol Open Arms a declarat că 124 din cei 273 de refugiați și migranți de pe barca Proactiva Open Arms au sărit în apă pentru a ajunge cât mai repede pe insula italiană.

Ce s-a întâmplat cu teribiliștii?



Potrivit informațiilor, aceștia au fost salvați de garda de coastă și au fost duși în siguranță în portul Palermo.

Șeful misiunii Open Arms, Riccardo Gatti, a declarat: „Este pentru prima dată când atât de mulți migranți au sărit în apă”. Potrivit reprezentanților ONG-ului, mulți dintre cei de la bord aveau urme de arsuri și semne de violență pe corpurile lor. Aproape toți aveau „simptomele stresului post-traumatic din cauza abuzului pe care l-au experimentat în țările lor de origine și în timpul călătoriei. Ca să nu mai vorbim de străbaterea mării”, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel