Scenariul sumbru al lui Hollande pentru Ucraina

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat, marţi, că, în cazul în care alegerile prezidenţiale programate pentru 25 mai în Ucraina nu vor avea loc, ţara ar cădea în ”haos” existând ”riscul (izbucnirii) unui război civil”, informează AFP.

”Presiunea (asupra Rusiei) trebuie exercitată de întreaga Europă, de Statele Unite prin intermediul sancţiunilor. Şi, este de asemenea în interesul Rusiei, deoarece ea nu poate fi privită ca o ţară care doreşte să împiedice o altă ţară, şi anume Ucraina, să voteze”, a afirmat şeful statului francez într-un interviu pentru grupul media BFMTV/RMC.

La rândul său, şeful diplomaţiei britanice William Hague a afirmat marţi, la Viena, că Rusia 'încearcă să destabilizeze' organizarea alegerilor prezidenţiale de la 25 mai din Ucraina.

VEZI ȘI: Ucraina se apropie de război civil. Confruntările, aproape de frontiera României

”Rusia pare că are intenţia de a împiedica şi perturba aceste alegeri”, a insistat el în faţa jurnaliştilor la Viena, înainte de o reuniune a Comitetului ministerial al Consiliului Europei, la care participă şi omologii săi rus, Serghei Lavrov, şi ucrainean, Andrii Deşciţa.

William Hague, care este aşteptat în cursul serii la Kiev, şi-a exprimat speranţa că 'marea majoritate a ţărilor' reunite marţi vor adresa un mesaj ferm că alegerile din Ucraina trebuie să aibă loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel