EXCLUSIV  Scenariul lui Ciuvică: Se reface coaliția de guvernare cu un alt premier PNL

Guvernul Cîțu / Foto: gov.ro
Guvernul Cîțu / Foto: gov.ro

Președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), Mugur Ciuvică, este de părere că, într-un final, Klaus Iohannis va propune un alt liberal pentru funcția de prim-ministru, care să refacă coaliția cu USR. 

"E clar că domnul Iohannis o să renunțe la Cîțu și o să propună un alt PNL-ist care să refacă coaliția cu USR. E banal! Cam de luni, PNL-iștii s-au împăcat cu ideea, cred că a înțeles și Cîțu fenomenul.", a declarat președintele GIP, Mugur Ciuvică, la emisiunea "Miercurea neagră" de la DC News TV. 

"Nu știu ce pretenții o să aibă USR-ul în continuare. Probabil că și ei o să aibă un moment de luciditate și *sforarii* lor o să le zică *Gata cu vrăjeala, întoarceți-vă la bani acolo, avem treabă*. Și o să se refacă coaliția cu un prim-ministru de la PNL, evident altul decât Cîțu.", a continuat Ciuvică. 

Mugur Ciuvică a atras apoi atenția asupra unei dezbateri care are loc în interiorul PNL, conform celor spuse de el. Pare-se că liberalii ar căuta printre ei un om pentru funcția de prim-ministru, dar care să nu fie șef sau să aibă putere politică. Motivul? Să nu creadă rapid că, dacă a ajuns premier, "ia și partidul". 

"Am înțeles că acum se caută în PNL unul care se nu fie printre șefi sau printre cei cu putere politică în partid cu organizații, etc. Să fie unul mai mic, ca să nu ia partidul imediat... Să mai dureze un pic până să se gândească la faptul că dacă a ajuns prim-ministru ia și partidul.", a mai spus președintele GIP la DC News TV. 

VEZI ȘI: Ciuvică, despre Guvernul "ideal" care nu provoacă atât de multe crize

Tot în ziua în care Guvernul Cioloș a fost supus la vot în Parlament, Mugur Ciuvică a spus că, în cazul în care săptămâna viitoare România are Guvern, "nu o să se schimbe nimic în bine, dimpotrivă". De asemenea, acesta a făcut referire și la președintele Klaus Iohannis, căruia i s-a reproșat că întârzie soluționarea crizei politice.  

"În situația cu pandemia, de exemplu, guvernul acesta șchiop, cu Cseke Attila la Sănătate, oricum a făcut mai multe lucruri decât ar fi făcut guvernul întreg cu Mihăilă. Deci, treaba cu criza politică nu a afectat cu nimic în rău ceea ce fac ei cu pandemia, că nu poți să-i zici luptă. Deci, nu! Dimpotrivă, pe anumite chestii, Cseke Attila chiar a mai peticit niște lucruri. Faptul că de o lună și jumătate nu e guvern nu strică lucrurile, dimpotrivă, poate chiar să-i ajute, să se desfășoare ceva natural. Săptămâna viitoare, dacă avem un nou guvern, nu o să se schimbe nimic în bine, dimpotrivă! Un guvern instalat, în deplinătatea puterilor, va face mult mai multe prostii", a spus, miercuri, Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNews și DCNewsTV.

(Citește mai mult AICI.) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel