EXCLUSIV  Ciuvică vorbește despre Guvernul ”ideal” care nu provoacă atât de multe crize

În ziua în care Guvernul Cioloș este supus la vot în Parlament, Mugur Ciuvică a spus că, în cazul în care săptămâna viitoare România are Guvern, „nu o să se schimbe nimic în bine, dimpotrivă”. De asemenea, acesta a făcut referire și la președintele Klaus Iohannis, căruia i s-a reproșat că întârzie soluționarea crizei politice.  

„În situația cu pandemia, de exemplu, guvernul acesta șchiop, cu Cseke Attila la Sănătate, oricum a făcut mai multe lucruri decât ar fi făcut guvernul întreg cu Mihăilă. Deci, treaba cu criza politică nu a afectat cu nimic în rău ceea ce fac ei cu pandemia, că nu poți să-i zici luptă. Deci, nu! Dimpotrivă, pe anumite chestii, Cseke Attila chiar a mai peticit niște lucruri. Faptul că de o lună și jumătate nu e guvern nu strică lucrurile, dimpotrivă, poate chiar să-i ajute, să se desfășoare ceva natural. Săptămâna viitoare, dacă avem un nou guvern, nu o să se schimbe nimic în bine, dimpotrivă! Un guvern instalat, în deplinătatea puterilor, va face mult mai multe prostii”, a spus, miercuri, Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNews și DCNewsTV. 

Crizele de care tot vorbește lumea sunt provocate de guvernele întregi, nu de cele în criză. Criza cu prețurile, criza cu prețurile la energie, criza cu pandemia - toate au fost provocate de guvernele întregi”, a reiterat Mugur Ciuvică. „Când au liberalizat prețurile la energie și la gaze, au făcut-o guvernele întregi. Guvernul Orban. Guvernul Cîțu. Au liberalizat prețurile fără nicio compensare pentru cetățeni”, a continuat acesta.

„Pandemia este acum unde e pentru că Guvernul întreg s-a ocupat atât de prost. Așa că domnul Iohannis nu a întârziat nimic, pentru că, dacă punea Guvern de acum o săptămână, lucrurile nu ar fi fost mai bune pentru România. Ei au făcut jocul acesta de curtea școlii din combinațiile lor de putere”, a mai spus Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii de la DCNewsTV.

Ce se întâmplă cu Guvernul Cioloș. Află de la Tache, Ciuvică și Chirieac

Președintele Klaus Iohannis declara marți, în contextul celui mai negru bilanț al pandemiei, că „orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja”.

O ședință cu responsabilii implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”, convocată de Klaus Iohannis, are loc azi. Președintele a anunțat „măsuri clare, restrictive”.

„Lipsa de acțiune concretă din partea autorităților și cifrele de astăzi (marți - n.r.) confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convocam mâine (miercuri - n.r.)ședință cu toți responsabili guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a afirmat Iohannis.

„Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie. Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja. Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri. Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin”, spunea Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel