Scenariul Băsescu, în cazul Armand? Clotilde, de la primărie la președinție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu a sărit de la pușcărie la președinție, în 2004. Se repetă scenariul cu Clotilde Armand?

În 2004, doar ”trădarea” a împiedicat inculparea primarului general Traian Băsescu, pentru o gaură de 1 milion de dolari. Încă nu era candidat la președinție, dar disputa crâncenă cu premierul Adrian Năstase făcea din edilul Capitalei inamicul nr. 1 al PSD.

Băsescu cheltuise circa 1 milion de dolari cu un studiu de fezabilitate pentru pasajul Basarab fără aprobarea Consiliului General. În care PSD avea cu un consilier mai mult ca Opoziția. Fără aprobarea bugetului pentru studiul de fezabilitate, cheltuiala era un caz penal, care l-ar fi scos pe Băsescu din Primărie și ar fi vulnerabilizat Alianța D.A. cu tot cu al său candidat la prezidențiale, Theodor Stolojan. Soluția era un vot în Consiliu care să valideze retroactiv cheltuiala făcută de primar. Dar PSD nu accepta varianta propusă de Băsescu, ci dorea mutarea Gării de Nord spre marginea orașului, astfel încât să fie eliberate mari suprafețe de teren pentru parcuri, clădiri etc. Stelică Barna, un consilier PSD, i-a dat lui Băsescu votul necesar, întâmplător fiind numit șef la Grada Financiară, doi ani după ce Traian a ajuns președinte.

Astăzi, PSD și PNL au depus un denunț penal pe numele primarului de la sectorul 1, Clotilde Armand pentru fals și uzurpare de funcții. ”Primarul Sectorului 1 a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, a modificat-o, dar pe semnătura ei şi a trimis-o la Prefectură. Deci, a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali, iar când secretarul general al Primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, l-a dat afară şi a trimis pe proprie semnătură la Prefect un buget falsificat de domnia sa”, a spus președintele PNL București,  Sebastian Burduja.

Deci, această situație nu mai depinde de votul consilierilor, fie ei PSD sau PNL. Iar procurorii știm ce vor spune în cazul Clotilde Armand, am văzut în ce fel au acționat și până acum, este clar că primarul sectorului 1 stă chiar mai bine decât Băsescu, în 2004. Poate pe salvatorul Nicușor Dan nu ar reuși să-l învingă, dar de ce să se lupte cu un aliat când poate ținti mai sus de Bulevardul Elisabeta, pe Dealul Cotrocenilor? În loc de Primărie, o văd pe Clotilde la președinție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel