EXCLUSIV  Scenariu prezidențiale 2024: Singurul candidat care i-ar putea bloca accesul lui George Simion în turul doi, conform fotografiei momentului

George Simion
George Simion

Ce s-ar întâmpla dacă George Simion ar intra, în turul doi al alegerilor prezidențiale 2024, cu un candidat din partea PSD?

Unii cred că ar câștiga candidatul PSD, pe modelul Ion Iliescu - Corneliu Vadim Tudor. Desigur, este unul dintre multele scenarii care se vehiculează.

Dar aceste calcule ar putea fi dărâmate dacă ar candida și Diana Șoșoacă. De ce? Pentru că este posibil să nu mai ajungă George Simion în turul doi pentru că și-ar împărți voturile cu Diana Șoșoacă, fosta sa colegă de partid.

Alfred Bulai și Val Vâlcu au vorbit despre aceste subiecte la DC News și DC News TV în cadrul emisiunii „Nod în papură”.

„La acest moment, Diana Șoșoacă este singura care ar putea intra în Parlament ca independentă. Știe să-și facă imagine, are zona ei de trecere”, a zis sociologul.

Totuși, Val Vâlcu este de părere că există și posibilitatea să nu se mai repete modelul Iliescu - Vadim la prezidențiale, când Iliescu a câștigat: „Dacă lumea ar zice, în turul doi: Hai să încercăm și cu George Simion?”

Sociologul a zis: „Corneliu Vadim Tudor și George Simion nu seamănă. Corneliu Vadim Tudor era chiar naționalist autentic. Avea cultură și așa mai departe. Dar atenție: Corneliu Vadim Tudor a fost negativizat, în spațiul public, incomparabil decât George Simion. Îmi aduc aminte că studenții de la acea vreme votau cu Vadim. Pentru ei, era un personaj fresh. Până la urmă, să ne gândim și la Ucraina: Cine credea că va câștiga Zelenski, un actoraș care era penibil pe scenă? Nu era un actor bun. Nu se gândea nimeni că va câștiga alegerile prezidențiale”.

„Nu sunt așa sigur că din lupta dintre un candidat PSD, cum ar fi Marcel Ciolacu, sau oricare altul (n.r. - sau din PNL) și George Simion, ar câștiga Marcel Ciolacu 100%”, a mai spus Alfred Bulai care este de părere că mulți români s-au săturat de „politicienii clasici”. 

Vezi aici emisiunea completă:

VEZI ȘI: Sociolog: De ce Kovesi n-are șanse la prezidențialele din 2024. Ar putea candida din partea USR, dar și acolo s-ar lovi de o problemă mare / video

Un sociolog spune că Laura Codruța Kovesi nu are șanse la prezidențialele din 2024.

A spus-o Alfred Bulai la DC News și DC News TV, în cadrul emisiunii „Nod în papură”.

„Laura Codruța Kovesi n-are șanse la alegerile prezidențiale. Ea este „gata”, a ieșit, este pensionară. A avut vârful de formă cândva. Atunci când, indiscutabil, își făcea imagine foarte bună. Avea gesturi de politician. De exemplu, văzuse jurnaliștii că stau în ploaie la DNA, le-a făcut acolo un acoperiș, le-a dat cafele etc. A știut să iasă și să-și facă imagine. Dar în momentul în care unii au decis că DNA a sărit calul prea mult, brusc nu i-a mai mers așa bine. Au apărut problemele, chiar și Klaus Iohannis i-a zis că îi mulțumește mult și apoi a urmat revocarea din funcție”, a zis Alfred Bulai.

Vezi continuarea aici - https://www.dcnews.ro/sociolog-de-ce-kovesi-n-are-sanse-la-prezidentialele-din-2024-ar-putea-candida-din-partea-usr-dar-si-acolo-s-ar-lovi-de-o-problema-mare-video_904987.html

CITEȘTE ȘI: Data privind rotativa la Guvern s-ar putea schimba / video - https://www.dcnews.ro/data-privind-rotativa-s-ar-putea-schimba-luna-mai-nu-este-batuta-in-cuie-cand-ar-putea-avea-loc-schimbarea-componentei-guvernului-video_904976.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel