Scenariu negru pentru alegerile prezidențiale: Klaus Iohannis, incompatibil în procesul cu ANI. Cătălin Predoiu explică poziția ACL

Cătălin Predoiu, cândva prezidențiabil al PDL, și principal adversar în ACL al lui Klaus Iohannis pentru candidatura la alegerile prezidențiale, a comentat, la DC NEWS LIVE, scenariul negru pentru ACL: Klaus Iohannis pierde procesul cu ANI și este declarat incompatibil. 

Dacă Klaus Iohannis va avea înfățișare în justiție, în procesul cu ANI, după ce se închide lista cu candidații la alegerile prezidențiale, și justiția va hotărî că liberalul, prezidențiabil al ACL, este în stare de incompatibilitate și nu va mai putea participa într-o competiție pentru o funcție aleasă, atunci ACL rămâne fără prezidențiabil. 

"Din câte informații am, nu există un termen fixat. Doi la mână, domnul Iohannis ne-a dat toate asigurările că nu sunt niciun fel de probleme în aceste dosare. Trei la mână, eu cred că trebuie să vedeți justiția română altfel decât o vedeați acum zece ani. Justiția română a parcurs un proces de maturizare, este o justiție compatibilă cu justiția europeană, au asimilat peste 20 de legi importante, printre care cinci coduri. Au consolidat instituția anticorupție și anti-crimă organizată. Au făcut cu succes un schimb de generații, la procurori și la judecători, se descurcă din ce în ce mai bine în autoguvernarea justiției prin CSM, au început din ce în ce mai bune rapoarte de țară. Eu refuz să cred că această justiție va altera procesul electoral. Refuz să cred că cineva din justiție s-ar gândi măcar să facă un joc care să altereze procesul electoral. Președintele României se alege de popor, nici de justiție, nici de servicii", a declarat Cătălin Predoiu, la DC NEWS LIVE. 

Cătălin Predoiu îi dă în JUDECATĂ pe Dan Șova și Gabriela Firea. "Îmi ține lecții de morală din ușa PUȘCĂRIEI"

"Fac și un apel ca acest proces electoral să nu fie alterat, în niciun fel", a adăugat Cătălin Predoiu. A adăugat: "Pe scenarii de genul acesta nu mai ținem alegeri (...) Igonorați faptul că domnul Iohannis a câștigat toate procesele anterioare. Forțați un argument care nu se verifică în realitate. Nu iau în calcul această situație". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel