Scenariu din PSD: Tandemul Băsescu-Iohannis, cuplu președinte-premier

Între Klaus Iohannis și Traian Băsescu există o înțelegere netransparentă potrivit căreia actualul președinte al României va primi funcția de premier dacă liberalul câștigă președinția, susține deputatul PSD Ionuț Vulpescu.

"Chiar astăzi Klaus Iohannis a declarat că alianța formată din PNL și PDL se poziționează în același spațiu pe eșichierul politic cu Traian Băsescu, ceea ce ne lasă să credem că toți actorii din acest amalgam de dreapta sunt înțeleși să-l ajute pe președinte să ajungă din nou într-o funcție importantă de putere după terminarea mandatului. Naturalețea cu care domnii Iohannis și Băsescu își împrumută mesajele publice și își transmit declarații de prietenie demonstrează, dincolo de orice îndoială, că tandemul lor este menit să fie activat după prezidențialele din toamnă, ca posibil cuplu președinte — prim-ministru', consideră Ionuț Vulpescu, într-un comunicat citat miercuri de Agerpres.

Klaus Iohannis și-a devoalat strategia de campanie. Cele mai fidele măsurători pun în discuție "pozitiva"

Deputatul PSD atrage atenția asupra unei "lipse de transparență" a relației Iohannis-Băsescu privind cooperarea în contextul alegerilor și le solicită celor doi să-și recunoască public statutul de aliați.

"Klaus Iohannis și Traian Băsescu vorbesc pe aceeași limbă și au aceleași interese, iar relația dintre cei doi este mai mult decât evidentă pentru toți românii, chiar dacă cei doi încearcă să o ascundă. Faptul că Iohannis acționează ca agent electoral subordonat președintelui, dar nu își asumă public acest lucru, reprezintă un pericol pentru românii care intenționează să-și exprime votul la alegerile prezidențiale, aceștia fiind practic induși în eroare", subliniază, în același comunicat, Ionuț Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel