Scenariu bombă: Misiunea noului CA al TVR. Propunerile partidelor

Consiliul de Administrație al TVR a fost demis în septembrie 2015. Partidele fac propuneri pentru locurile din CA al TVR. Surse dcnews.ro lansează un scenariu bombă. 

TVR funcționează fără CA. Ultimul Consiliu a fost demis prin respingerea raportului de activitate de către Parlament. Actuala lege de funcționare a SRTv prevede că cele opt locuri din CA al TVR care revin partidelor parlamentare sunt împărțite astfel: PSD - trei locuri, PNL - două locuri, ALDE și UNPR câte un loc, UDMR - un loc. În CA al TVR sunt 13 locuri. Televiziunea publică are, de asemenea, două locuri pentru care s-au înscris 31 de candidați. Alegerile din TVR au loc în perioada 11-20 martie. Votul va avea loc pe 17 martie. Guvernul, Președinția și minoritățile naționale propun câte un membru al CA. Componența finală este aprobată de Parlament. 

Propunerile partidelor

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a precizat, luni, că îl propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure. Potrivit surselor hotnews.ro, PNL îi susține pe jurnalista Oana Stănciulescu și pe  Cristian Petcu, fost membru al CA, fost secretar de stat în Ministerul Culturii și director în cadrul ICR. UNPR l-ar sprijini pe Florin Condurățeanu, fost membru în CA al TVR, demis în toamna anului trecut. 

Misiunea noului CA al TVR: insolvența

Sursele dcnews.ro susțin că viitoarea formulă a CA al TVR este constituită cu un scop clar: pentru băgarea în insolvență a Televiziunii Române, astfel încât propunerea să nu fie asumată de Parlament. Irina Radu, actuala directoare interimară, va fi propusă pentru funcția de director, mai spun sursele dcnews.ro. 

Semnalul dat de Dragnea-Tăriceanu

Liviu Dragnea, președintele PSD, spunea, după discuții cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că insolvența ar putea fi pentru TVR singura soluție: "Am discutat cu domnul Tăriceanu. S-ar putea să fie singura soluţie. Obiectivul nostru rămâne acelaşi, să salvăm TVR. Deja colegii noştri au început să elaboreze amendamentele la lege, în aşa fel încât, chiar dacă intră în insolvenţă, să nu poată să meargă mai departe, spre faliment. O să aprobăm o situaţie specială pentru TVR, pentru că este instituţie de interes naţional, de interes public. Este păcat că s-a ajuns aici şi că Guvernul nu vrea să se implice". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel