Scenariile despre Regele Mihai, demontate punct cu punct

Regele Mihai se află internat de cinci zile într-o clinică din Lausanne și este într-o stare accentuată de slăbiciune fizică, primind tratament permanent. De la aflarea acestei vești, au apărut tot felul de scenarii despre Regele Mihai, scenarii care sunt demontate punct cu punct în rândurile de mai jos:

1. Este în tradiția și uzanța tuturor Caselor Regale din Europa să facă publice internările și diagnosticele membrilor Familiei Regale. Vezi exemplul din ultimii ani al Regelui Juan Carlos I. Au fost prezentate în totală transparență bolile, intervențiile, echipele de medici etc. Totul este accesibil pe Internet.

De asemenea, în anii 1926 si 1927, în România, au existat repetate buletine de presă detaliate despre sănătatea Regelui Ferdinand I și ele au fost chiar publicate în Monitorul Oficial (erau mereu la inceputul 'partii neoficiale' atunci Monitorul avand o singura editie zilnica).

2. Nicolae Medforth Mills nu este membru al Familiei Regale (care include doar pe cei cu titlu regal), ci din familia Majestății Sale Regelui. În această calitate privată el nu poate avea mesaje către poporul român.

3. La data de 18 februarie 2016, Custodele Coroanei a declarat la Săvârșin că Majestățile Lor sunt bine și speră să poată veni în țară. La data aceea, Regele se simțea bine, nu era internat în spital, se găsea acasă și era într-o stare satisfăcătoare de sănătate.

4. Tot felul de persoane se dau apropiați ai Casei Regale, emit păreri și încearcă să-și lipească imaginea de cea a Regelui Mihai, ori nu există funcția de apropiat al Casei Regale. Este ca și cum ai spune apropiat al Administrației Pădurilor. Se vehiculau tot felul de ipoteze vizavi de Regele Mihai: cum ar fi că este la Londra, lucru total fals.

[citeste si]

-------

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj transmis miercuri, că este sigur că fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța" de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.

"În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei", a transmis regele Mihai I.

Potrivit Biroului de presă al regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală regelui Mihai sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel