Scenarii despre planurile Kremlinului. Analiză geopolitică

Americanii sunt tot mai prezenţi şi mai activi în estul Ucrainei, ceea ce poate genera un conflict armat internaţional cu Federaţia Rusă. Republica Moldova ar fi printre primele teatre de război ale lui Vladimir Putin, susţin experţii internaţionali.

"Jocul periculos" al liderului de la Kremlin ar contribui la "soluționarea" problemei transnistrene prin noi mijloace militare. Experții din Moldova spun că ar fi vorba doar de niște speculații, potrivit TVR

Estul semnalează tot mai mult că Vladimir Putin, tentat de lupta geopolitică, vrea să ridice miza jocului printr-o intervenţie militară la scară înaltă în Ucraina şi printr-o reînnoire a ocupaţiei în Transnistria, dacă Statele Unite ale Americii vor interveni în regiune.

Experții NATO din Moldova spun că nu există un pericol, deocamdată, chiar dacă a escaladat conflictul în regiune. SUA a decis să acorde Moldovei și Georgiei peste 50 de milioane de dolari, ca protecție la reacția agresivă din partea Rusiei.

România, fără apărare în faţa Rusiei. Strategia NATO, desfiinţată de o analiză americană

Recentele declarații ale președintelui moldovean privind susținerea Ucrainei și dezvoltarea un parteneriat cu NATO au pus și mai mult Moscova pe jar. Kievul a dislocat peste o mie de militari la graniţa cu Republica Moldova, pe segmentul de frontieră cu regiunea transnistreană, la Cuciurgan, oraşul Dnestrovsk. Trupele ucrainene vor sprijini poliţiştii de frontieră.

Joi, miniștrii Apărării din cele 28 de state membre NATO vor pune la punct ultimele detalii privind constituirea forței de reacție rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel