Scântei la summitul G20. Premier, lui Putin: Dăm mâna, cu o condiție

Când președintele rus Vladimir Putin s-a apropiat de premierul canadian Stephen Harper pentru a-i strânge mâna, liderul de la Ottawa i-a spus: "Presupun că trebuie să-ți strâng mâna, dar am un singur lucru să-ți spun: trebuie să ieși din Ucraina".

Președintele rus Vladimir Putin a părăsit prematur summit-ul liderilor mondiali G20 din Brisbane, Australia. Potrivit explicațiilor oficiale, liderul de la Kremlin se simțea foarte obosit și a invocat nevoia unor ore de somn înainte de reîncepe luni sarcinile zilnice. 

Situația din Ucraina a acaparat agenda discuțiilor de la Brisbane. Armistițiul încheiat între separatiști și guvernul de la Kiev a fost încălcat în nenumărate rânduri, iar Vestul acuză Rusia că livrează din nou arme rebelilor din Est și că a masat trupe și tancuri la graniță.

Putin a avut parte de o primire rece din partea liderilor mondiali. Au existat cinci întâlniri bilaterale între președintele rus și lideri europene, între care una cu cancelarul german Angela Merkel și alta cu premierul britanic David Cameron. 

Vladimir Putin, gest fără precedent la summitul G20

Vladimir Putin a acuzat Kievul că impune o blocadă economică regiunilor estice. El a reamintit de războiul pentru independență din Cecenia, când Rusia a continuat să plătească pensiiile și salariile cecenilor în timpul luptelor.

O scenă elocventă pentru atmosfera de la summit-ul G20 îi are drept protagononiști pe Putin și premierul canadian Stephen Harper, care a folosit momentul ceremonial al strângerii de mână pentru a-i cere liderului rus să oprească intervenția în Ucraina. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Harper, răspunsul lui Putin nu a fost unul pozitiv.

"Într-adevăr, Harper i-a spus lui Putin să părăsească Ucraina. Putin i-a răspuns că acest lucru este imposibil pentru că Rusia nu este acolo", a confirmat pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel