Scandalul suspendării PUZ-urilor, faza decisivă. Mutare de ultimă oră

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Consiliul General al Capitalei are, vineri, pe ordinea de zi suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6.

PUZ-urile ar urma să fie suspendate pentru 12 luni, decizia ar fi fost luată în Comisiile de specialitate, în scurt timp urmând să înceapă și ședința Consiliului General.

S-au purtat negocieri dure. „Se pare că, în cadrul Comisiei de Urbanism, se votează varianta ca aceste PUZ-uri, pentru cele cinci sectoare, 2, 3, 4, 5 și 6, să fie suspendate pe o perioadă de 12 luni, timp în care o Comisie, formată din membri ai Primăriei Capitalei, să intre în fiecare primărie de sector și să găsească soluții pentru fiecare PUZ în parte. Însă lupta nu s-a încheiat, pentru că urmează o ședință de Consiliu General, care ar trebui să stabilească dacă se va întâmpla acest lucru”, potrivit reporterului Antena 3. 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, cu privire la hotărârea de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de vineri referitoare la suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, că este scandalos ca într-un oraş, unde există o mare problemă a poluării, să avem sute de hectare de spaţii verzi care prin aceste PUZ-uri să devină spaţii construibile.

Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari din România - Urbanis a adresat o scrisoare deschisă Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi primarului Capitalei, prin care cere lămuriri privind măsura anunţată de edil şi se întreabă ce se va întâmpla cu certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire deja emise de către Primăria Capitalei şi primăriile de sector şi dacă se vor acorda despăgubiri sau compensații pentru daunele cauzate de suspendarea lucrărilor din domeniul privat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel