Scandalul serviciilor secrete din Germania lovește în guvenul Merkel

Angela Merkel
Angela Merkel

Guvernul Merkel este acuzat că a făcut afirmații false în legătură cu activitatea Agenției pentru Securitate Națională (NSA) din SUA, în scandalul în care Serviciul german de Informații (BND) este suspectat că a oferit asistență NSA în operațiuni de spionaj care vizau aliați europeni.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere (CDU), spunea pe 14 aprilie, după solicitarea unui grup parlamentar: "Nu am descoperit nimic în legătură cu presupusul spionaj industrual al NSA sau al altor servicii din Statele Unite ale Americii". Cu toate astea, scrie Der Spiegel, Guvernul Federal știa la acel moment că serviciile americane au încercat să profite de parteneriatul lor cu BND pentru a spiona companii germane și europene.

Revista germană precizează că existau încă din 2010 informații în posesia  Cancelariei care arătau că NSA a încercat să spioneje firme din domeniul apărării precum EADS și Eurocopter (actualul Airbus).

"Răspunsul din 14 aprilie este, evident, o minciună", spune Jan Korte, un politician al Partidului de Stânga.

Presa germană a arătat recent că BND a oferit NSA informaţii clasificate de peste 40.000 de ori, în principal adrese IP şi numere de telefon, conform Der Spiegel. Dezvăluirile au reaprins dezbaterea despre puterea și controlul serviciilor secrete și au dus la solicitări din partea opiniei publice de reformare a agențiilor de informații.

Serviciile secrete din Germania, într-un scandal fără precedent: "Un stat în stat periculos. E coșmarul democrației"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel