Scandalul porcului. Laura Codruța Kovesi, DNA, PRIMUL RĂSPUNS

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat un răspuns cu privire la participarea sa la diferite evenimente alături de persoane din dosarele DNA.

Ultimul scandal este cel al porcului. Fostul premier Victor Ponta a lansat o informație, confirmată de către jurnalistul Dan Andronic, potrivit căreia Liviu Dragnea, în 2013, de Crăciun, ar fi tăiat, alături de Laura Codruța Kovesi, un porc în curtea SRI.

Cum răspunde Laura Codruța Kovesi

”Observăm, de peste un an de zile, că este o rețetă de manipulare în spațiul public. Avem inculpați sau persoane care sunt condamnate în dosarele pe care noi le instrumentăm care fac tot felul de afirmații în spațiul public unele mincinoase, unele nereale. Unele în scop de manipulare. Nu am răspuns la aceste acuzații, susțineri, manipulări din două motive: eu, ca magistrat, nu pot să intru în dialog în spațiul public cu inculpații pe care-i anchetăm, acesta este modul în care ei înțeleg să-și facă apărarea. Eu nu pot să intru într-un dialog public cu ei și să le răspund la aceste lucruri. Pe de altă parte, manipularea a devenit în ultima perioadă de timp foarte consecventă. Eu am fost invitată la diverse evenimente la care am participat în calitate oficială, de șef al unei instituții. Nu am fost invitată pentru că sunt o persoană simpatică sau pentru că i-a plăcut cuiva de mine, ci pentru că reprezint o instituție. La aceste evenimente publice la care eu am participat, organizate de alte instituții, ambasade, uneori chiar ONG-uri, să știți că nici mie nu mi-a fost plăcut sau nu-mi este plăcut să merg la astfel de evenimente ca să mă întâlnesc cu inculpații pe care-i cercetăm sau cu persoanele inculpate în dosarele noastre, dar nu ai ce să faci, pentru că nu cenzurezi lista de invitați, nu stabilești tu locul, nu stabilești dacă te întâlnești sau nu te întâlnești când intri sau pleci de la un eveniment cu astfel de persoane. De foarte multe ori, am fost obligată să vorbesc cu persoane despre care știam că sunt cercetate, care erau deja acuzate, trimise în judecată și, totuși, ocupau funcții în instituții publice. Dar acest lucru nu te face nici prieten, nici amic, nu schimbă nici faptul că eu, în toată activitatea mea, nu am încălcat codul deontologic sau legea. Nu am fost la cumpărături, nu am fost în vacanțe, nu am fost să ne petrecem concediile împreună, ci am participat la evenimente unde am fost invitată” a spus Laura Codruța Kovesi, pentru Rezistența TV. 

Întrebată dacă nu a fost la nicio tăiere de porc cu nimeni, procurorul-șef al DNA a răspuns: ”Haideți, nici nu merită să comentez așa ceva”. 

Liviu Dragnea, tăios

În urmă cu o zi, președintele PSD a afirmat: ”Nu am fost în 2013 la nicio întâlnire. Dacă e vorba despre povestea cu porcul, eu cred ca acel porc este un nesimțit și un penal.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel