Scandalul Pegasus o implică și pe Prințesa Latifa. NSO Group, acuzat de încălcarea drepturilor omului

instagram
instagram

Scandalul Pegasus o implică acum și pe Prințesa Latifa.

Numerele de telefon deținute de două prințese din Dubai ar fi fost găsite ca parte a unei investigații a scandalului de spionaj Pegasus, transmite BBC. Prințesa Latifa este fiica conducătorului din Dubai, în timp ce Prințesa Haya Bint al-Hussain este fosta sa soție.

La jumătatea lunii februarie, BBC Panorama a transmis un videoclip secret de la Prințesa Latifa în care explica faptul că era ținută ostatică și că se temea pentru viața ei. Între timp, Prințesa Haya a părăsit Dubai în 2019, spunând că se teme pentru viața sa. Emiratele Arabe Unite nu au fost de acord cu spusele celor două femei, negându-le vehement autenticitatea.

Ce s-a întâmplat cu firma NSO Group?

Numerele de telefon ale prințeselor au apărut pe o listă cu 50.000 de alte numere de telefon care ar fi fost de interes pentru clienții firmei israeliene NSO Group. Lista aceasta a fost parte a unei scurgeri de informații, ajungând la cele mai mari publicații ale lumii.

Descoperirea numerelor prințeselor pe listă, alături de numerele unor cunoștințe, au ridicat îngrijorări cum că femeile ar fi ținta unui guvern client al grupului israelian. Organizația Amnesty International a lansat un comunicat în care stipulează că descoperirea include NSO Group „în catalogul încălcărilor drepturilor omului” săvârșite împotriva celor două femei. Astfel, se cere reglementarea pentru a opri „o industrie de supraveghere fără reguli”. NSO Group a negat acuzele.

Răspunsul companiei

Potrivit companiei, software-urile sale sunt folosite împotriva criminalilor și teroriștilor și sunt disponibile doar militarilor, forțelor de ordine și agențiilor de informații care au un istoric de respectare a drepturilor omului. Investigația originală care a dus la publicarea știrilor, făcută de Forbidden Stories și Amnesty International, a fost „plină de presupuneri greșite și teorii necoroborate”, a transmis grupul israelian.

Poveștile apărute în ziare sunt parte dintr-o serie care sugerează că mii de persoane importante au fost ținta spionajelor. Prințesa Latifa nu a mai fost văzută sau auzită de luni întregi. Pe Instagram au apărut totuși poze care ar înfățișa-o pe femeia de 35 de ani în public sau chiar călătorind. Între timp, Prințesa Haya și-a acuzat fostul soț de răpire, tortură și intimidare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel