Scandalul înregistrărilor. Ce spune Rusia despre înjurătura la adresa SUA

Diplomația rusă spune că declarațiile ministrului de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, despre relația "fără valoare" a Varșoviei cu Washingtonul, reprezintă o dovadă de "realism politic".

"Esența afirmațiilor lui Sikorski indică realismul politic al acestuia", a spus ministerul de Externe al Rusiei, condus de Serghei Lavrov, conform agenției Ria Novosti.

Cât despre limbajul licențios al diplomatului polonez, "este probabil un fel de răspuns la ofensiva și remarcile obraznice ale lui Nuland (asistentul secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland - n.r) despre Uniunea Europeană", a mai declarat ministerul rus de Externe.

Site-ul Wprost a dat publicității înregistrarea convorbirii dintre Sikorski și fostul ministru de Finanțe Jacek Rostowski, care ar fi avut loc în restaurantul Amber Rooms, în februarie sau ianuarie anul acesta. Sikorski poate fi auzit în aceste înregistrări când spune că alianța SUA - Polonia este "lipsită de valoare".

"Îți dai seama că alianța cu SUA nu are nicio valoare. Mai rău ne face, întrucât creează un fals sentiment de securitate. Un rahat. O să ajungem să ne certăm cu nemții, cu rușii, dar o să credem că totul e super fiindcă le-o sugem americanilor. Niște ratați. Complet ratați", a afirmat Sikorski, potrivit înregistrărilor.

Scandalul înregistrărilor. Prima reacție a ministrului de Externe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel