Scandalul Hunter Biden. Bogdan Chirieac, detaliu IMPORTANT din ce a spus Iohannis. "O să scoatem castanele din foc"

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o observaţie importantă despre declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, candidat la preşedinţia SUA. 

Intervenţia vine la scurt timp după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a spus că România "urmează", în scandalul din jurul lui Hunter Biden. Analistul Bogdan Chirieac a explicat la ce ar trebui să se aştepte ţara noastră. 

VEZI ŞI Iohannis, răspuns pentru Defense România. ”Nicio informație despre Hunter Biden”

"(n.r. Ar trebui să ne aşteptăm) la o afacere puturoasă. De altfel, când Defense România i-a pus întrebarea preşedintelui Iohannis, aţi văzut că acesta a avut un răspuns mai puţin obişnuit. Sigur, nu vrea să implice şi e normal ca preşedintele Iohannis să nu dorească să implice România în acest scandal, dar dânsul a spus 'nu ştim nimic despre acest personaj'. Este un termen peiorativ aproape! Nu a spus 'această persoană sau personalitate'. Persoana putea să fie Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. Dacă era Joe Biden, spunea că nu ştim nimic despre această personalitate. Dânsul l-a numit, cu un termen de-a dreptul peiorativ, personaj. Personaj e un termen care, în limbaj diplomatic, nu este elegant. Probabil că preşedintele ştie ce urmează să apară în această noapte, înaintea dezbaterii sau în timpul dezbaterii, şi nu vrea să se implice în niciun fel. Pentru că atacul este ţintit pe Hunter Biden, nu pe altcineva. 

Ajungem în situaţia în care România tranşează lupta electorală din Statele Unite. Dacă preşedintele Iohannis şi diplomaţia română nu sunt atenţi, o să scoatem noi castanele din foc. Absolut nevinovaţi, ca ţară şi popor! Ce au făcut alte guverne, treaba lor! Să răspundă!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Ce impact vor avea dezvăluirile 

"Eu cred că vor avea un impact major. Ar putea schimba tendinţa alegerii preşedintelui în SUA. Încă Joe Biden mai are câteva procente în faţa lui Trump. Să vedem şi cum va fi diseminată informaţia. Ştim bine că Facebook şi Twitter au blocat dezvăluirile despre Joe şi Hunter Biden apărute într-un ziar american. Pur şi simplu s-a blocat informaţia. Până la urmă Twitter le-a lăsat, a fost un scandal uriaş. Probabil că pe reţelele sociale foarte importante se va ăntâmpla acelaşi lucru în seara asta. 

Pentru România nu cred că va fi un fapt pozitiv. S-au chinuit ani de zile să lipească eticheta asta de ţară ultracoruptă României. Nu că nu ar fi corupţie în România, dar nu e în niciun caz mai multă decât în alte state europene. Cel puţin din Europa de Est, dar şi din Europa de Vest. Acum, e o etichetă întărită şi care nu ne va aduce niciun fel de serviciu pe termen mediu. Pomenirea numelui României într-un scandal de amploare planetară nu ne va face niciun serviciu. De asta Klaus Iohannis a încercat să ţină România total departe de aceste lucruri", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel