EXCLUSIV  Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Vâlcu: Prefectul a acționat corect

Alin Stoica
Alin Stoica

Val Vâlcu a apreciat demersul lui Alin Stoica, prefectul Capitalei, în contextul în care acesta a înaintat o propunere de acțiuni care să asigure continuitatea serviciului de colectare a gunoaielor.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat că a înaintat către Romprest și Primăria Sectorului 1 o propunere de acțiuni care să asigure continuitatea serviciului de colectare a gunoaielor pe perioada litigiului sau, după caz, a renegocierii contractului dintre cele două părți. Acesta a subliniat că trebuie să existe disponibilitate din partea ambelor părți, în așa fel încât să se asigure un „echilibru”.

În opinia jurnalistului Val Vâlcu, în gestionarea situației, „prefectul a acționat corect și cu calm”, precizând că nu s-a avântat pe ideea susținerii orbește a lui Clotilde Armand. „Prefectul a fost ponderat”, a subliniat Val Vâlcu, punctând că, din acest punct de vedere, este de apreciat. 

„Poziția prefectului a fost că soluția e undeva la mijloc. Foarte important, nu a discutat pe fond cine are dreptate, acest lucru să se lămurească în justiție, ideea era să nu se blocheze ridicarea gunoaielor”, a spus Val Vâlcu. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei, despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1

„Evident, diferențele dintre cele două părți sunt destul de mari, însă am ajuns la o propunere, pe care am înaintat-o ambelor părți și aștept un răspuns – așa au promis, că în seara asta sau mâine vor transmite un răspuns, o propunere de acțiuni care să ducă la continuitatea acestui serviciu. Nu aș vrea să intru în detalii, pentru că nu este vorba despre o soluționare a diferendului între cele două părți, nu asta era ideea, ci pur și simplu sunt acțiuni pe care ambele părți ar trebui să le facă în așa fel încât, pe perioada cât durează acest litigiu sau pe perioada până la care se va renegocia ceva, continuitatea serviciului să fie asigurată și cetățenii să nu mai aibă nimic de suferit”, a declarat prefectul. 

Întrebat dacă propunerea presupune și să plătească cineva o parte din datorii în perioada soluționării litigiului, Alin Stoica a afirmat: „În general, soluțiile cam aici se învârt, o parte trebuie să presteze, o parte trebuie să mai plătească ceva, deci trebuie să existe disponibilitate din partea ambelor părți în așa fel încât să se asigure acel echilibru, însă fără a intra efectiv pe fond pe cine ce are de plată, nu despre asta este vorba în momentul de față”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel