EXCLUSIV  Scandalul de la Mogoşoaia. Bulai: Nicușor Dan e fundaş, misiunea lui e să oprească...

captură video inregistrare cameră de supraveghere
captură video inregistrare cameră de supraveghere

Sociologul Alfred Bulai şi jurnalistul Val Vîlcu au căutat şi în acest weekend nod în papură şi... au găsit. Cei doi au comentat, cu umor şi ironie, pe marginea scandalului creat în jurul primăriei din Mogoşoaia, pe fondul unor neînţelegeri din zona vânzărilor de teren.

La începutul anului, a apărut în spaţiul public o înregistrare cu telefonul care a stârnit o sumedenie de reacţii în presă dar şi în rândul partidelor. Reprezentanţii USR ieşeau în luna ianuarie cu acuzaţia cum că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, în cadrul unei şedinţe, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că "şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”. Poliţia Ilfov s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru ultraj.

Bulai şi Vâlcu au rememorat evenimentele şi au ţinut să scoată în evidenţă că România are încă probleme la capitolele viziune şi backup (plan de rezervă) în situaţii conflictuale sau de criză.

"E dreptul femeii ăleia să protesteze, n-am nicio problemă cu ea. Problema este că în România există acest gen de atitudine care nu e deschisă spre viziune şi perspectivă, achiesează rapid la Gigi care este contra, pune piedică, se luptă...", a precizat Alfred Bulai.

Vâlcu l-a întrerupt: "Mediul! Mediul! Buruienile alea erau plămânul oraşului! Şi vrea să dea hectarele alea şi la un preţ de nimic!".

Iată, în continuare, dialogul celor doi: 

Bulai: Gândeşte-te că aia e o pârloagă, nu e nimic acolo, aşa cum e tot terenul din jurul Bucureştiului, de regulă. Viziune înseamnă ce? Nu 30 de blocuri cum sunt făcute, de-a valma, în Bucureşti, cu un pomişor în faţa scării. Stai dom'le, îţi fac un areal frumos, închis, cu parc în interior, cu piscină, cu lacuri, cu ce vrei tu... Concept imobiliar nu înseamnă cutii de chibrituri, ci înseamnă că spaţiul ăla poate fi transformat astfel încât să fie mult mai în acord cu mediul. Repet, nu există viziune. Din păcate, a fost doar mult business în România, tocmai din lipsa acestei viziuni pe care ar trebui s-o dea specialiştii din Primărie.

Vâlcu: S-au blocat construcţii pentru că nu erau în planul urbanistic, dar nu se află în discuţie niciun alt plan. Ca să nu spun că această discuţie n-ar trebui să dureze o viaţă sau 30 de ani, cum s-a întâmplat.

Bulai: Primarul e fundaş. E o vorbă... mingea poate să treacă, omul nu. E fundaş! Adică... în momentul în care asta-i meseria lui... să oprească, tu acum vrei să fie şi golgheter?

Vâlcu a completat: "Da, dar tocmai acest blocaj îi poate favoriza pe unii. Eu pot să mă gândesc şi la corupţie!"

Reamintim că în scandalul din consiliul local Mogoşoaia a fost implicată o consilieră USR care, potrivit înregistrării, a fost agresată întâi verbal apoi şi fizic de doi colegi din PNL şi PMP. Replica "Te las în scaun cu rotile" a ajuns rapid în ziare şi pe toate burtierele de la tv. În imaginile de mai jos se observă cum femeii îi este smuls telefonul din mână şi este îmbrâncită, moment în care consiliera începe să țipe, cere ajutor şi apoi părăsește sala.

Dialogul savuros al celor doi în emisiunea integrală, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel