Băsescu-Bercea. De ce a zăcut opt luni dosarul pe masa DNA până la FLAGRANT

Războiul Mircea Băsescu-Bercea Mondial a mocnit timp de opt luni. În tot acest timp, o plângere pentru șantaj a zăcut pe masa DNA Constanța. Când conflictul dintre famillia prezidențială și clanul interlop a ajuns în presă, DNA București l-a preluat. Au început arestările. 30 de zile, preventiv, pe cap de acuzat. De ce au așteptat procurorii de la DNA Constanța opt luni pentru a realiza flagrantul? 

Interlopul Bercea Mondial a fost arestat în februarie 2012 pentru tentativă de omor calificat. Familia sa, care-și are majoritatea membrilor în închisoare, l-a vrut pe tatăl clanului de interlopi liber.

O relație de rudenie avantajoasă

Familia Bercea s-a înrudit cu Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, în 2010, când Mircea Băsescu a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, fiica Izaurei, care a realizat înregistrările compromițătoare. Relația de rudenie prin asociere avea să fie profitabilă.

MIRCEA BĂSESCU. Prima declarație a avocatului, după ARESTARE

În 2012, familia interlopului Bercea Mondial i-a dat câteva sute de mii de euro- suma exactă diferă, de la o persoană la alta- lui Mircea Băsescu, prin Marian Căpățână pentru eliberarea tatălui clanului interlop. 

Bani dați, eliberare lipsă!

Membrii clanului interlop au declanșat un scandal de familie cu Mircea Băsescu. După momente de presiune în care și-au cerut sutele de mii de euro înapoi, în urmă cu un an, Mircea Băsescu s-a dus la Traian Băsescu și i-a spus că este șantajat. Președintele, potrivit declarațiilor sale, i-a spus să-i reclame pentru șantaj. Zis și făcut. În noiembrie 2013, Mircea Băsescu face plângere penală împotriva lui Florin Anghel, fiul lui Bercea, pentru amenințare și șantaj. În 30 mai are loc flagrantul procurorilor DNA Constanța, care au tăcut ulterior. 

Întrebarea logică, după opt luni de tăcere, este de ce sau ce au așteptat procurorii DNA Constanța până în momentul flagrantului?

Iată trei posibile explicații: 

Au așteptat ziua de 16 mai 2014, când ÎCCJ  a stabilit pedeapsa definitivă pentru Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial. 8 ani și 9 luni închisoare, au stabilit magistrații!

Au așteptat să treacă alegerile europarlamentare din 25 mai. 

Au așteptat rezultatul încercărilor de împăcare dintre familia Bercea și familia Băsescu. 

Senatul cere rapoarte SRI și SPP despre întâlnirile dintre TRAIAN BĂSESCU și clanul BERCEA. Măsură fără precedent luată de TĂRICEANU

Iată ce spun și avocații: 

Un flagrant se poate face în maximum o lună de la depunerea plângerii.

Contactat de DC News, avocatul Daniel Ionașcu a dezbătut acest subiect. Acesta spus că de obicei nu se așteaptă atât de mult timp, ceea ce arată fie au crezut că vor reuși să cadă la înțelegere, fie nu au mai venit să ia banii. Ar fi putut exista o înțelegere fie între Traian Băsescu și Mircea Băsescu, fie între Mircea Băsescu și familia lui Bercea Mondial astfel încât să treacă alegerile europarlamentare pentru a nu izbucni scandalul în acel moment.

Avocatul Daniel Ionașcu spune că dacă era flagrant, nu se justifică șantajul. Mircea Băsescu nu ar fi putut fi șantajat timp de opt luni. De asemenea, există posibilitatea să se fi așteptat decizia ICCJ sau s-a acționat la comandă politică: să treacă alegerile europarlamentare.

Paula Iacob: "O întârziere inexplicabilă"

Contactată de DC News, Paula Iacob a spus că realizarea flagrantului a început foarte târziu.

"În ultima vreme, procurorii lucrează cu foarte multe întârziere. Trebuie spus că în acest caz este o întârziere inexplicabilă. Flagrantul s-ar fi putut face în maximum o lună de la cererea depusă de Mircea Băsescu", a declarat Paula Iacob.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel