SCANDAL la convenția PLUS! Microfon tăiat, când Anca Păduraru a criticat partidul

Este un scandal uriaș la convenția PLUS.

Jurnalista Anca Păduraru a dat buzna pe scenă, s-a prezentat și a precizat că e ziarist de profesie, ”prima dată membru în partid politic”.

”Primul care a deschis cuvântul a fost un domn supraviețuitor al Colectivului. Eu sunt supraviețuitor al baricadei de la Inter”, a spus Anca Păduraru.

Vezi și: Anunțuri foarte importante despre toalete la convenția PLUS. "Dacă vă uitați pe pereți..."

Redăm integral afirmațiile sale în continuare:

”Sunt mare admiratoare a lui Ronald Reagan care spunea trust but verify. Se poate verifica că am fost acolo, vocea mea este înregistrată pe unica înregistrare video care nu aparține Securității, respectiv Paul Cozighian, ne-am întâlnit acolo, fuseserăm colegi, la momentul la care baricada a luat foc, noi fiind cu camera de filmat între noi, am devenit amândoi ziariști, dar instictiv noi știam că Securitatea știe că noi nu suntem securiști, respectiv demonstranții puteau să bănuiască că noi suntem. Așadar, când baricada a luat foc, Paul a spus că nu o să se mai vadă nimic și eu am început să relatez ca la radio. Când am plecat spre baricadă, în 21, eram inginer, patru ani de vechime în muncă, la un institut de proiectări de pe Calea Dorobanților, vizavi de ASE, la manifestația din 21 decembrie fuseseră duși doar bărbații care au venit gâfâind, descompuși, pentru că fusese acel moment de panică. Conducerea de partid, al PCR, evident, a hotărât ca toată lumea să plece acasă. Eu m-am dus acasă, mi-am făcut curat în garsonieră...”

La un moment dat, a fost întreruptă - ”Dacă ne permiteți, dacă ne dați voie”- și a ridicat vocea: ”E un moment de inspirație, doamnă! O secundă. Îmi stabilesc credențialele”. 

În sală s-a auzit o voce din partea organizatorilor care i-a transmis: ”Mai aveți 30 de secunde în care să vă stabiliți credențialele”.

”Ok. Problema este următoarea... Îmi cer scuze dacă am abuzat de răbdarea dvs. Problema este următoarea, sunt ziarist (...) din `90, prin concurs la Adevărul. Eu constat că nu există un spațiu pentru critică la adresa modului în care se organizează acest partid. Voiam doar să vă spun că-mi doresc foarte mult să reușească. De aceea, vreau să fac aceste critici în cadrul partidului. Indiferent ce spunem noi aici, este...” a continuat Anca Păduraru. 

(w670)

”Vă rugăm foarte mult, o să vă oferim un spațiu pentru critică” a fost întreruptă de către organizatoare. 

Anca Păduraru a continuat: ”Nu putem să trecem la vot dacă nu avem o discuție de substanță.”

”O să supunem la vot inclusiv dacă rămâneți pe scenă în acest moment, o să vă rog, prin ridicare de mână...” a spus cea care conduce lucrările partidului la convenție. 

”La alegerea europarlamentarilor, există actul pentru alegerea europarlamentarilor care la articolul 61, vă rog frumos să verificați pe internet, spune că membrii PE nu vor avea un mandat imperativ, în timp ce acest partid a făcut o eroare, pe care vreau s-o îndreptăm, la punctul 12, în formularul de prezentare a candidaturii, i se cere membrului PLUS să aibă un mandat imperativ. Acest lucru nu este acceptat de PE. Candidații noștri nu vor ajunge decât până la gard” a continuat Păduraru. 

”Doamna Păduraru, vă rog, frumos, o să supun la vot imediat dacă dvs rămâneți pe scenă sau nu. Vă rog, prin ridicare de mână” a continuat delegata care conduce lucrarea convenției, moment în care Ancăi Păduraru i s-a tăiat microfonul. 

Vezi de la 1:20:19

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel