SCANDAL uriaș între miniștri în emisiunea lui Rareș Bogdan. "Nu îmi e rușine!"

Scandal în emisiunea "Jocuri de putere", realizată de Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Jurnalistul a abordat un subiect important pentru toți românii: mafia lemnului și defrișările ilegale din țara noastră. Pe marginea acestei probleme, Lucia Varga (PNL), ministrul Apelor şi Pădurilor și Doina Pană (PSD), ministru delegat al Apelor și Pădurilor au avut o dispută la "Jocuri de putere".

(w670)

 Vă prezentăm câteva replici dintre cei doi foști miniștri:

Doina Pană: Vă dau o veste bună, în premieră pentru doamna ministru Varga care nu știe nimic din deciziile bune care s-au luat. Nu am auzit decât lozinci, demagogie în stare pură... încât sunt de-a dreptul furioasă. Haideți să o luăm sistematic. PSD a fost singurul partid care a luat măsuri. În cele nouă luni cât am fost ministru, am îmbunătățit SUMAL-ul, acel sistem critic pe care doamna Varga l-a ținut neadministrat o perioadă.

Lucia Varga: După cum știți am făcut solicitare către cei de la...

Doina Pană: Vă rog să mă lăsați să continui. Am dezvoltat acest sistem informatic astfel încât drumul să fie urmărit din pădure până la destinatarul final. Așa apărut radarul pădurilor și oricât ai fi de răutăcios... nu se poate să nu fi auzit de el. În paralel cu el, am dat drumul la sistemul 112 pentru transporturi de lemn astfel încât populația să poată sesiza acest lucru. (...) Am scos noul Cod Silvic. Acest Cod Silvic i-a deranjat pe mafioți. Vă rog să vă amintiți. Este un Cod Silvic foarte bun. (...) Ceea ce a fost bun nu s-a continuat, iar de aici până la a face afirmația că PSD nu a vrut să facă nimic... când PSD este singurul care a făcut ceva... deja mi se pare mai mult decât demagogie.

Lucia Varga: Doamna Pană, ați continuat o parte din legislația pe care eu am inițiat-o, dar ați transformat-o astfel încât nu a devenit eficientă. Dacă îmi spuneți că ați făcut atâtea, de ce au crescut de trei ori tăierile ilegale? Nu mai spuneți că actualul guvern nu face nimic pentru că, după ce dumneavoastră ați plecat de la minister, a venit tot un ministru susținut de PSD și de guvernul Ponta. A venit doamna Gavrilescu. Deci ați avut acest minister trei ani. Trebuia să dați toate normele la momentul respectiv. Dacă vă aduceți aminte, a existat de pe vremea mea, un contract de preluare de către STS a SUMAL-ului pentru a nu fi administrat de o firmă privată. Demersul cu STS a fost inițiat pe vremea mea. Prin urmare, doamna Pană, există două viziuni. Una a PNL care spune că acest Cod Silvic nu răspunde nevoilor societății privind protecția pădurilor și mai există viziunea PSD care spună că acest Cod Silvic este bun. Eu, în acest moment, sunt adepta viziunii PNL că avem nevoie de o reformă reală, corectă și profundă în silvicultura din România astfel încât generațiile viitoare să se bucure de acest aur verde al României. În rest... sunt vorbe! Se văd efectele...

[citeste si]

Doina Pană: Nu îți făcut nimic în afară de conferințe de presă. Silvicultorii se uită în ochii dumneavoastră și râd. 

Lucia Varga: V-am lăsat un pachet de legi și de hotătâri de guvern inițiate. Avem martori.

Doina Pană: Eu aș fi tăcut, dar neobrăzarea dumneavoastră... nu ați făcut nimic! Doar ați plâns de dragul pădurii.

Lucia Varga: Am pornit lupta împotriva hoților. De ce să îmi fie rușine? Că am luptat pentru a proteja pădurile din România?! Nu mi-e rușine și îmi asum această luptă. Lumea nu beneficiază de cearta noastră, ci de un efort comun. Front comun, nu ceartă, doamna Pană! Recunoașteți ce n-ați făcut bine, vedem și noi ce mai trebuie îmbunătățit, ne așezăm la masa dialogului.

Doina Pană: Nu am de ce să stau la masa dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel