”Scandal Ucraina”. Trump șochează în războiul cu Biden. Apel către China

Donald Trump
Donald Trump

Președintele Donald Trump a lăsat azi cu gura căscată jurnaliștii prezenți la Casa Albă.

Donald Trump a solicitat public Chinei să îl investigheze pe democratul Joe Biden, solicitare asemănătoare adresată Ucrainei, fapt care declanșat un scandal de proporții în urma căruia democrații au demarat procedura de destituire a președintelui american.

În timp ce părăsea Casa Albă pentru o vizită în Florida, informează Reuters, Donald Trump a declarat reporterilor prezenți că atât China cât și Ucraina ar trebui să îl cerceteze pe Joe Biden și pe fiul său Hunter Biden, pentru afacerile acestora dând de înțeles că există suspiciuni de fapte de corupție, fără să aducă însă dovezi.

Trump trage China în ”scandalul Ucraina” în plin război comercial

Întrebat dacă a cerut președintelui chinez Xi Jinping să îl investigheze pe Biden, principalul candidat din partea democraților la alegerile prezidențiale din SUA, Trump a spus: „Nu am făcut-o, dar cu siguranță este ceva la care putem începe să ne gândim”. Trump a reiterat apelul și către Ucraina.

Apelul lui Trump către China a fost șocat asistența, având în vedere că între SUA și Beijing se poartă un adevărat război comercial care afectează economia mondială.

Amintim că democrații au demarat procedura de destituire a președintelui după ce Donald Trump a fost acuzat că s-a folosit de funcția pe care o are pentru a face presiuni asupra președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, ca să-l determine pe acesta să declanşeze o anchetă de corupţie împotriva lui Biden. Ar fi făcut acest lucru într-o conversație telefonică, în luna iulie. Donald Trump a recunoscut că a abordat subiectul, dar neagă că ar fi făcut vreo presiune asupra liderului de la Kiev. În replică Trump a publicat rezumatul conversației și acuză o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel