Scandal români blocaţi în Mexic. Oana Florea, reacţie ACIDĂ la adresa "ambasadelor nepăsării"

Oana Florea, reacţie după scandalul românilor blocaţi în Mexic. Sursa: Pixabay
Oana Florea, reacţie după scandalul românilor blocaţi în Mexic. Sursa: Pixabay

Oana Florea (PSD) a reacţionat acid după scandalul românilor blocaţi pe aeroportul din Cancun. 

"Ambasadele nepăsării!

Ieri, 80 de cetățeni români au fost sechestrați de autoritățile mexicane pe Aeroportul din Cancun. O parte dintre ei au fost trimiși înapoi în ţară, o parte lăsați să intre pe teritoriul mexican și o parte reținuți. Familii separate fără nicio explicație, măsuri excesive fără nicio rațiune! Oameni terorizați, bani cheltuiţi, brutalizări nejustificate!

Și, înţeleg că nu este prima dată când aceste lucruri se întâmplă. În ciuda protestelor cetățenilor români în cauză, în ciuda întrebărilor agențiilor de turism implicate, nici Ambasada Mexicului din România, nici Ambasada României din Mexic, nu au binevoit să dea explicații şi nici nu par interesate să se implice în această situație", a scris Oana Florea pe Facebook. 

Cerere URGENTĂ către MAE

"Având în vedere cele de mai sus, solicit Ministerului de Externe al României să răspundă de urgență la următoarele întrebări:

1. Refuzul accesului turiștilor români pe teritoriul mexican este justificat și, dacă da, în baza căror dispoziţii legale?

2. Modul în care sunt reținuți cetăţenii români în incinta aeroportului din Cancun respectă Declaraţia universală a drepturilor omului şi celelalte prevederi de drept internaţional?

3. Ce măsuri concrete a întreprins Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada României din Mexic pentru a veni în sprijinul cetățenilor români aflați în această situaţie nedorită?", a mai scris Oana Florea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel