Scandal poze Udrea-Bica. Titus Corlățean: Parisul a reacționat după acuzațiile lui Băsescu. Să-și ceară scuze

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, spune că Parisul a avut o reacție de nemulțumire, transmisă autorităților române, după ce președintele Traian Băsescu a acuzat serviciile secrete franceze că au participat la o operațiune de filaj care o viza pe Elena Udrea.

Titus Corlățean a fost întrebat, miercuri, la interviurile DC News Live, dacă a vorbit cu ambasadorul Franței sau cu alți reprezentanți ai Parisului după acuzațiile președintelui în scandalul fotografiilor cu liderul PMP, Elena Udrea, și șefa DIICOT, Alina Bica, la Paris.

"În general vorbind, contactul și cu autoritățile franceze și cu ambasada Franței este un contact constant, permanent și necesar. Atunci când am avut acea reacție publică - n-a fost una virulentă, ci una necesară și destul de echilibrată față de comentariile publice ale d-lui președintele Băsescu care incriminau un serviciu de informații francez în istoria de la Paris cu dna Udrea și dna Bica - aceea a fost necesară și pe fond, pentru că a fost o reacție de nemulțumire la Paris clară și ne-a fost transmisă, am perceput-o, și a fost nevoie de o reacție din partea unui guvern cu responsabilități și responsabil care să atenueze impactul negativ generat de dl Băsescu", a declarat Titus Corlățean.

Băsescu, apostrofat de Franța?

În ziua imediat următoare acuzațiilor președintelui Băsescu, MAE a trimis un comunicat în care a condamnat ieșirea șefului statului, calificând-o una de natură să aducă atingere relațiilor franco-române. 

Vezi AICI interviul integral

"Acea reacție a ținut cont și de sensibilitățile Franței", a punctat Corlățean. "Era inadmisibil să generezi un atac față de instituție cheie a statului francez și să generezi neplăceri la o relație de parteneriat strategic româno-francez atât de importantă, atât de solidă politic, economic și cultural  încât nu avem voie să ne jucăm cu lucrurile astea", a adăugat Corlățean.

CSM sesizează Inspecția Judiciară în cazul șefului DIICOT, Alina Bica

El a arătat că "Parisul în orice caz nu s-a certat cu guvernul României, cu prim-ministrul, cu ministrul de Externe", dar nu știe dacă a existat un dialog cu privire la acest subiect între Traian Băsescu și reprezentanți ai statului francez.

Șeful diplomației române crede că "niște scuze poate ar fi fost necesare" din partea lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat, la 30 octombrie, că fotografiile în care președintele PMP, Elena Udrea, apare împreună cu șefa DIICOT, Alina Bica, la cumpărături în Paris, sunt rezultatul unei acțiuni de filaj realizată de un serviciu secret român în colaborare cu un serviciu secret francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel